Posni mafini sa jabukama i cimetom

691
- Advertisement -

Posni mafini sa jabukama i cimetom

Advertisements

Sastojci za posne mafine sa jabukama i cimetom:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 šolja šećera,
  • 2 kašičice praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1/2 šolje biljnog ulja,
  • 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ili ovseno),
  • 2 kašičice vanilin šećera,
  • 2 srednje velike jabuke, oljuštene i iseckane na kockice.

Posni mafini sa jabukama i cimetom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga podmazati ili obložiti papirnim korpicama.
  2. U velikoj posudi, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i cimet.
  3. U drugoj posudi, pomešajte biljno ulje, biljno mleko i vanilin šećer.
  4. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  5. Dodajte iseckane jabuke i lagano promešajte.
  6. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za mafine, puneći svaku korpicu do 2/3.
  7. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-braon boju i ne prođu test čačkalicom.
  8. Ostavite mafine da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni mafini sa jabukama i cimetom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -