- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa spanaćem:
- 500g spanaća, svežeg ili smrznutog,
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 3 krompira, oljuštena i isečena na tanke kolutove,
- 1 šolja sojinog mleka ili drugog biljnog mleka,
- 2 kašike brašna,
- 3 kašike biljnog ulja,
- so i biber po ukusu,
- muskatni oraščić po ukusu.
Posna musaka sa spanaćem se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Na tiganju zagrejte biljno ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatno-braon boje.
- Dodajte spanać i propržite ga dok ne uvene. Posolite i pobiberite po ukusu.
- U šerpici zagrejte biljno mleko do ključanja. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte muskatni oraščić po ukusu.
- U vatrostalnu posudu slažite slojeve krompira, spanaća i preliva. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Završite slojem krompira i prelijte ostatkom preliva.
- Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok krompir ne omekša i ne porumeni.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna musaka sa spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -