Posna musaka sa spanaćem

206
- Advertisement -

Posna musaka sa spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa spanaćem:

  • 500g spanaća, svežeg ili smrznutog,
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 3 krompira, oljuštena i isečena na tanke kolutove,
  • 1 šolja sojinog mleka ili drugog biljnog mleka,
  • 2 kašike brašna,
  • 3 kašike biljnog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • muskatni oraščić po ukusu.

Posna musaka sa spanaćem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Na tiganju zagrejte biljno ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatno-braon boje.
  3. Dodajte spanać i propržite ga dok ne uvene. Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. U šerpici zagrejte biljno mleko do ključanja. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte muskatni oraščić po ukusu.
  5. U vatrostalnu posudu slažite slojeve krompira, spanaća i preliva. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Završite slojem krompira i prelijte ostatkom preliva.
  7. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok krompir ne omekša i ne porumeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa spanaćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -