Posna salata od kelja i pečene bundeve

103
- Advertisement -

 

Posna salata od kelja i pečene bundeve
- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od kelja i pečene bundeve:

  • 300 g bundeve, isečene na kockice,
  • 100 g svežeg kelja, očišćenog i sitno iseckanog,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica javorovog sirupa ili meda (opciono),
  • 50 g oraha, krupno iseckanih i lagano tostiranih,
  • 2 kašike maslinovog ulja za preliv,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • so i biber po ukusu.

Posna salata od kelja i pečene bundeve se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Bundeve premažite maslinovim uljem, posolite i pecite na plehu obloženom papirom za pečenje oko 25 minuta, dok ne postanu mekane i lagano zlatne.
  2. Kelj operite, uklonite tvrde delove i sitno ga naseckajte. Prelijte ga maslinovim uljem i limunovim sokom, pa ga malo izgnječite rukama kako bi omekšao.
  3. Kada je bundeva pečena, pomešajte je sa pripremljenim keljom, dodajte tostirane orahe i sve začinite po ukusu solju i biberom. Prelijte po želji javorovim sirupom za blago slatku notu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od kelja i pečene bundeve
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -