- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od kelja i pečene bundeve:
- 300 g bundeve, isečene na kockice,
- 100 g svežeg kelja, očišćenog i sitno iseckanog,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica javorovog sirupa ili meda (opciono),
- 50 g oraha, krupno iseckanih i lagano tostiranih,
- 2 kašike maslinovog ulja za preliv,
- 1 kašika limunovog soka,
- so i biber po ukusu.
Posna salata od kelja i pečene bundeve se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C. Bundeve premažite maslinovim uljem, posolite i pecite na plehu obloženom papirom za pečenje oko 25 minuta, dok ne postanu mekane i lagano zlatne.
- Kelj operite, uklonite tvrde delove i sitno ga naseckajte. Prelijte ga maslinovim uljem i limunovim sokom, pa ga malo izgnječite rukama kako bi omekšao.
- Kada je bundeva pečena, pomešajte je sa pripremljenim keljom, dodajte tostirane orahe i sve začinite po ukusu solju i biberom. Prelijte po želji javorovim sirupom za blago slatku notu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od kelja i pečene bundeve
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -