Zelena boranija sa krompirom se priprema na sledeći način:
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno naseckan crni luk, da dobije staklastu strukturu.
Dodati na kocke naseckan krompir, uliti par kašika vode i nastaviti sa dinstanjem, na umerenoj temperaturi, dok krompir malo ne omekša.
Dodati očišćenu i na manje komade isečenu boraniju, zatim umešati paradajz sa ili bez kožice (kako ko voli), prethodno isečen na komade, pa uliti vode toliko da svi sastojci budu pokriveni.
Kuvati na umerenoj temperaturi 15-20 minuta, dok svi sastojci ne smekšaju.
Po ukusu dodati biljne začine, kuvati još 2-3 minuta pa skloniti sa grejne ploče.
Sastojci za posnu kikiriki bajaderu:1500g mlevenog keksa,400g šećera u prahu,6 kašika posnog mleka u prahu,600ml vode ili soka od pomarandže,3 otopljena margarina,150g posne čokolade.Za bajadere:200g osnovne tamne mase,100g krupno mlevenog kikirikija,100g osnovna svetla smesa,100g posna crna čokolada.