Posne lazanje sa spanaćem
Sastojci za posne lazanje sa spanaćem:500 g spanaća,dve glavice luka,dva čena belog luka,300g testenine za lazanje bez jaja,150g sira biljnog porekla,maslinovo ulje,sušeni origano,so, biber.
Posne ćufte od starog hleba i leblebija
Sastojci za posne ćufte od starog hleba i leblebija:5 kriški hleba,2 oljuštena krompira,peršun,1 kašika tucane paprike,2 glavice crnog luka,200 g leblebija,1 kašika mešavine začina,pola male kašike sode bikarbone,2 češnja belog luka,ulje,so,mleveni crni biber.
Posna sarma sa pšenicom i orasima
Sastojci za posnu sarmu sa pšenicom i orasima: 1 veća glavica (oko 3kg) kiselog kupusa, 2 veće glavice crnog luka, 2 srednja struka praziluka, 4 veće šargarepe, 2 srednja krompira, 160g pirinča, 150g crvene soje, 3 veća čena belog luka, 1 vezica peršuna, 4 kašike suvih pšeničnih klica, 100g mlevenih oraha, 50g korena celera, 3cm svežeg korena đumbira, 100ml pasiranog paradajza, 2 kašike aleve paprike, 1 kašičica mlevenog bibera, 4 kašičice suvog biljnog začina.
Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom: 3 okrugla manja patlidžana, 1 okrugla tikvica, 1,5 crveni luk, 4 čena belog luka, šaka svežeg bosiljka, 3 velika paradajza, 500g paste, pola šolje vina, maslinovo ulje, so, biber, ljuta paprika, kašika suvog peršuna, 1 kašika gustina, 1 kašičica šećera, posni kačkavalj.
Posni gulaš sa šampinjonima
Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Faširane sojine šnicle
Sastojci za posne faširane sojine šnicle: 150g ljuspica soje, 100g prosušenog hleba, 2 šargarepe,1 glavica crnog luka, 1 krompir, 2 čena belog luka, 200g brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 1 kašika vegete, 1/2 kašičice mlevenog bibera, soli po ukusu, ulje za prženje.
Falafel iz rerne
Sastojci za falafel iz rerne: 1 šolja sirovih leblebija, 1 glavica seckanog crnog luka, 2 čena seckanog belog luka, 2 kašičice slatke paprike, 1 kašičica soli, 1 kašičica mlevenog kumina, čili, biber, peršunov list, korijander, 1-2 kašike brašna, ulje.
Posne njoke u kremastom sosu od spanaća
Sastojci za posne njoke u kremastom sosu od spanaća: 400g krompira, 100g brašna + još po potrebi, 1/4 kašičice muskantnog oraha, kašičica soli. Za sos: 1 crni luk, 2 čena belog luka, 250g očišćenog svežeg spanaća, 2 kašike brašna, 1 šoljica belog vina, 2 šoljice vode, 50g sirovog indijskog oraha, 1 kašika soja sosa, so, biber.
Posni burgeri od pasulja i kinoe
Sastojci za posne burgere od pasulja i kinoe: 200g kinoe, 1 konzerva crvenog pasulja, 1 konzerva crnog pasulja, 1 kašika kikiriki putera, 1 1/2 kašičice dimljene paprike, 3 kašičice vegete, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica crnog luka u prahu, 1/4 kašičice bibera.
Gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama
Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama: 200g šampinjona, 300g pečenih crvenih paprika, 50g sojinih šnicli, 1/2 praziluka, 250ml soka od paradajza, 1 šaka maslina, so, biber, origano, ulje.