Posni pilav sa bundevom

115
- Advertisement -

Posni pilav sa bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pilav sa bundevom:

  • 1 šolja pirinča (basmati ili dugog zrna),
  • 400 g bundeve, iseckane na kockice,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 šargarepa, sitno iseckana,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica kurkume,
  • 1/2 kašičice kumina,
  • 3 šolje povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni pilav sa bundevom se priprema na sledeći način:

  1. Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju.
  2. Dodajte šargarepu i kockice bundeve, i nastavite da pržite dok povrće ne postane mekano.
  3. Dodajte pirinač i mešajte nekoliko minuta dok ne postane proziran.
  4. Ubacite kurkumu, kumin, so i biber, i prelijte sve povrćnim bujonom.
  5. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte 20 minuta, ili dok pirinač ne upije svu tečnost.
  6. Nakon kuvanja, ostavite pilav da odstoji 5 minuta pre serviranja. Poslužite uz svež peršun.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -