- Advertisement -
Sastojci za posni pilav sa bundevom:
- 1 šolja pirinča (basmati ili dugog zrna),
- 400 g bundeve, iseckane na kockice,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 šargarepa, sitno iseckana,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica kurkume,
- 1/2 kašičice kumina,
- 3 šolje povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posni pilav sa bundevom se priprema na sledeći način:
- Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju.
- Dodajte šargarepu i kockice bundeve, i nastavite da pržite dok povrće ne postane mekano.
- Dodajte pirinač i mešajte nekoliko minuta dok ne postane proziran.
- Ubacite kurkumu, kumin, so i biber, i prelijte sve povrćnim bujonom.
- Smanjite vatru, poklopite i kuvajte 20 minuta, ili dok pirinač ne upije svu tečnost.
- Nakon kuvanja, ostavite pilav da odstoji 5 minuta pre serviranja. Poslužite uz svež peršun.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pilav sa bundevom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -