Posne špagete sa avokadom

Posne špagete sa avokadom

Sastojci za posne špagete sa avokadom: 200 g posnih špageta, 1 zreo avokado, 1 čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, so i biber po ukusu, svež bosiljak (po želji).
Posni pilav sa bundevom

Posni pilav sa bundevom

Sastojci za posni pilav sa bundevom: 1 šolja pirinča (basmati ili dugog zrna), 400 g bundeve, iseckane na kockice, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kurkume, 1/2 kašičice kumina, 3 šolje povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna pasta sa pestom od rukole

Posna pasta sa pestom od rukole

Sastojci za posnu pastu sa pestom od rukole: 300 g posne paste (špageti, fusili ili penne), 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje oraha ili pinjola, 2-3 čena belog luka, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, posni parmezan (opciono).
Posne punjene pohovane paprike

Posne punjene pohovane paprike

Sastojci za posne punjene pohovane paprike: 6 većih babura paprika, 200 g kuvane riže, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 češnja belog luka, 150 g šampinjona (ili drugih pečuraka), 100 g tofua, 2 kašike mlevenih oraha, 1 kašičica suvog začina, so i biber po ukusu, brašno, prezle i sojino mleko za pohovanje, ulje za prženje.
Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama i belim lukom: 12 listova za lazanje, 500 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 300 ml pasirane paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika suvog bosiljka, so, biber po ukusu.
Posni paprikaš sa krompirom

Posni paprikaš sa krompirom

Sastojci za posni paprikaš sa krompirom: 1 kg krompira (isečenog na kocke), 1 crveni luk (sitno seckan), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 2 crvene paprike (isečene na trakice), 2 paradajza (oljuštena i iseckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica suvog začina (so, biber, peršun), 3 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona.
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama: 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru), 200 g svežeg spanaća, 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica limunovog soka, kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).
Posni brusketi sa picom

Posni brusketi sa picom

Sastojci za posne bruskete sa picom: 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 g paradajz sosa, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 100 g biljnog sira (opciono), 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu.
Posne nudle sa susamom i povrćem

Posne nudle sa susamom i povrćem

Sastojci za posne nudle sa susamom i povrćem: 200 g posnih nudli (pirinčane, heljdine ili pšenične), 1 šargarepa, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 1 kašičica susamovog ulja, 2 kašike pečenog susama, maslinovo ulje za prženje, so i biber po ukusu.
Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Sastojci za posni pečeni paradajz punjen povrćem: 6 većih paradajza, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šargarepa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g kuvanog pirinča, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za ukrašavanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -