Baget sa paradajzom i bosiljkom
Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom:
15 mini paradajza,
12 liski bosiljka isečenog na trakice,
2 čena belog luka, mrvljenog,
1 kašika crnog luka u prahu,
1 kašičica maslinovog ulja,
1 kašičica soja sosa,
1 kašičica crnog bibera,
francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
Pikantni celer sa jabukama
Sastojci za pikantni celer sa jabukama:
2 veća korena celera,
3 kisele jabuke,
200 g jezgra oraha,
2 šolje posnog majoneza,
1 limun,
origano,
biber,
so.
Hilandarski pindžur
Sastojci za hilandarski pindžur:
10 većih crvenih paprika,
1 plavi patlidžan,
1 paradajz,
1 krastavac,
veza zeleni (peršun, celer),
sok od 1 limuna,
5 kašika maslinovog ulja,
biber, so.
Posne kuglice sa maslinama i susamom
Sastojci za posne kuglice sa maslinama i susamom:
500 g krompira,
100 g biljne masti,
100 g crnih i zelenih maslina,
100 g susama,
biber,
so.
Posne pihtije
Sastojci za posne pihtije:
200 g šargarepe,
200 g krompira,
200 g fileta oslića,
50 g posnog želatina u prahu,
listovi peršuna,
biber,
timijan,
so,
1,3 l vode.
Posni rolat s vlašcem
Sastojci za posni rolat s vlašcem:
500 g krompira,
200 g brašna za hleb,
40 g margarina,
50 ml mlake vode,
so,
začin C,
30 g margarina,
vlašac,
80 g prezli.
Posne kuglice sa maslinama
Sastojci za posne kuglice sa maslinama:
kesica maslinki sa parikom (oko 150 g),
200 g posnog kačkavalja,
200 g brašna,
1/2 margarina,
susam (po želji).
Posni kroketi sa susamom
Sastojci za posne krokete sa susamom:
500 g krompira,
200 g brašna za hleb,
40 g margarina,
50 ml vode,
so,
biljni suvi začin,
150 g biljnog kačkavalja,
200 g susama,
ulje za prženje.
Posni slani kolač od krompira
Sastojci za posni slani kolač od krompira:
500 g brašna za kolače,
30 g kvasca,
250 ml vode,
30 ml maslinovog ulja,
200 g krompira,
200 g slatkog krompira,
1 mala crvena paprika,
ruzmarin,
2 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
biljni suvi začin,
so.
Postan kačamak
Sastojci za postan kačamak:
kukuruzno brašno,
voda,
so.