Losos u orasima
Potrebno je:
4 komada lososke pastrmke,
400 g mlevenih oraha,
kašika-dve ulja,
so,
biber.
Priprema:
U mlevene orahe sipajte kašiku-dve ulja, prstohvat soli, malo bibera i snažno mešajte da dobijete gustu,...
Riblji brodet
Potrebno je:
1,2 kg različite očišćene morske ribe,
3 kašike brašna,
1 dl maslinovog ulja,
2 glavice luka,
5 čenova belog luka,
200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz...
Punjeni som
Za punjeni som potrebno je: očišćen som od oko 2 kg, 3 grančice celera, glavica luka, dva-tri čena belog luka, veza peršuna,
limun, 2 šargarepe, kašičica-dve suvog začina, ulje, so, biber
Pastrmka sa rotkvicama
Potrebno je:
8 fileta pastrmke,
glavica zelene salate,
2 limuna,
veza peršuna,
10 rotkvica,
dva-tri lista bosiljka,
2 struka mladog luka,
kašičica đumbira u prahu,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Priprema:
Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
Faširane šnicle od somovine
Za faširane šnicle od somovine potrebno je: 1 kg somovine,
1 veza zeleni,
2 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
1 list lovora,
1 limun,
korica od limuna,
2 parčeta sredine hleba,
1 veza peršuna,
5-7 kašika brašna,
ulje za prženje,
biber u zrnu
so po ukusu
Bela riba u belom sosu
Potrebno je:
2 kg krupnije bele morske ribe,
1/2 kg crnog luka,
šaka peršuna,
sok od tri limuna,
maslinovo ulje,
mleveni biber,
malo ruzmarina,
lorber,
kapar,
so,
začini.
Priprema:
Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom...
Riblje rolnice
Za riblje rolnice potrebno je: 4 komada bele ribe srednje veličine (idealna bi bila riba list), 2 glavice crnog luka, 1 limun, 2 dl belog vina, malo peršuna, so, brašno, margarin, ulje
Prženi šaran
Potrebno je:
veći šaran,
limunov sok,
projino brašno,
so.
ulje.
Priprema:
Iseći šarana na veću parčad i poprskati limunovim sokom.
Zatim svako parče uvaljatai u projino brašno.
Pržiti na ulju dok ne porumeni.
Riba sa šampinjonima
Potrebno je:
4 ribe,
sok od limuna,
500 g šampinjona,
peršunov list,
ulje,
biber,
so.
Priprema:
Očistiti ribe pa ih poređati u pleh podmazan uljem.
Šampinjone oprati i poprskati limunovim sokom pa poređati pored...
Lignje punjene pipcima
Sastojci za lignje punjene pipcima:
1,5 kg lignji,
glavica belog luka,
kapar,
so,
ulje,
peršunov list,
prezle,
brašno.