Riba i morski plodovi

riba, morski plodovi, jela od ribe, priprema jela od ribe, recepti za jela od ribe, riba recepti, recepti za pripremu ribe, spremanje jela od ribe, morski plodovi recepti, jela od morskih plodova

losos-u-kori-od-oraha

Losos u orasima

Potrebno je: 4 komada lososke pastrmke, 400 g mlevenih oraha, kašika-dve ulja, so, biber. Priprema: U mlevene orahe sipajte kašiku-dve ulja, prstohvat soli, malo bibera i snažno mešajte da dobijete gustu,...
riblji-brodet-posnajela.rs

Riblji brodet

Potrebno je: 1,2 kg različite očišćene morske ribe, 3 kašike brašna, 1 dl maslinovog ulja, 2 glavice luka, 5 čenova belog luka, 200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz...
punjeni som

Punjeni som

Za punjeni som potrebno je: očišćen som od oko 2 kg, 3 grančice celera, glavica luka, dva-tri čena belog luka, veza peršuna, limun, 2 šargarepe, kašičica-dve suvog začina, ulje, so, biber
pastrmka-sa-rotkvicama

Pastrmka sa rotkvicama

Potrebno je: 8 fileta pastrmke, glavica zelene salate, 2 limuna, veza peršuna, 10 rotkvica, dva-tri lista bosiljka, 2 struka mladog luka, kašičica đumbira u prahu, maslinovo ulje, so, biber. Priprema: Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
fasirane snicle od somovine posnajela.rs

Faširane šnicle od somovine

Za faširane šnicle od somovine potrebno je: 1 kg somovine, 1 veza zeleni, 2 glavice crnog luka, 4 čena belog luka, 1 list lovora, 1 limun, korica od limuna, 2 parčeta sredine hleba, 1 veza peršuna, 5-7 kašika brašna, ulje za prženje, biber u zrnu so po ukusu
bela-riba-u-belom-sosu-posnajela.rs

Bela riba u belom sosu

Potrebno je: 2 kg krupnije bele morske ribe, 1/2 kg crnog luka, šaka peršuna, sok od tri limuna, maslinovo ulje, mleveni biber, malo ruzmarina, lorber, kapar, so, začini. Priprema: Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom...
riblje rolnice

Riblje rolnice

Za riblje rolnice potrebno je: 4 komada bele ribe srednje veličine (idealna bi bila riba list), 2 glavice crnog luka, 1 limun, 2 dl belog vina, malo peršuna, so, brašno, margarin, ulje
przeni saran

Prženi šaran

Potrebno je: veći šaran, limunov sok, projino brašno, so. ulje. Priprema: Iseći šarana na veću parčad i poprskati limunovim sokom. Zatim svako parče uvaljatai u projino brašno. Pržiti na ulju dok ne porumeni.
riba sa sampinjonima

Riba sa šampinjonima

Potrebno je: 4 ribe, sok od limuna, 500 g šampinjona, peršunov list, ulje, biber, so. Priprema: Očistiti ribe pa ih poređati u pleh podmazan uljem. Šampinjone oprati i poprskati limunovim sokom pa poređati pored...
punjene lignje sa pipcima

Lignje punjene pipcima

Sastojci za lignje punjene pipcima: 1,5 kg lignji, glavica belog luka, kapar, so, ulje, peršunov list, prezle, brašno.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -