Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom:250g šampinjona,2 kašike margarina,1 manja glavica crnog luka,kašika brašna,2dl belog vina,1 čen belog luka,so,biber,peršunov list.
Riba sa pireom od graška

Riba sa pireom od graška

Sastojci za ribu sa pireom od graška:800g fileta bele ribe,1 kašika slačice,morska so,biber,maslinovo ulje,Za pire:500g graška.3 kašike margarina,1 glavica luka,1 čen belog luka,1 kocka za supu,morska so,biber,mirođija.
Posni Burrito

Posni Burrito

Sastojci za posni Burrito:Za tortilje:1/3 kocke kvasca,pola šolje tople vode,1 kašičica šećera,5 šolja glatkog brašna,pola šolje ulja.1,5 šolja tople vode.Za nadev:450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa),2 konzerve tunjevine,1 crni luk,1 čen seckanog belog luka,biber i so,čili papričica,origano,posni kačkavalj.Za sos:5 kašika posnog majoneza,1,5 kašika senfa,limunov sok,2 čena sitno seckanog belog luka,origano.
Posna pita sa blitvom

Posna pita sa blitvom

Sastojci za posnu pitu sa blitvom:Za testo:300g (mekog) brasna (+brasno da se umesi testo),200ml tople vode,1 kašičica soli,2 kašike maslinovog ulja.Za nadev:2 veze blitve (oko 250g),so,2 kašike maslinovog ulja,2 mlada luka (oko 60g).Za premazivanje pite :2 kašike maslinovog ulja,1-2 čena belog luka.
Posni pečeni pikant losos

Posni pečeni pikant losos

Sastojci za posni pečeni pikant losos:400g fileta lososa,so,biber,čili začin,3-4 kašike maslinovog ulja, beli luk začin (ili 2 čena belog luka).
Posne kocke od palente sa gljivama

Posne kocke od palente sa gljivama

Sastojci za posne kocke od palente sa gljivama:2 šolje povrtnog bujona,½ šolje instant palente,1 kašika margarina,1 kašičica soli,2 veće glavice crvenog luka,1 kašika blazamičnog octa,1 kašika smeđeg šećera,2 kašike maslinovog ulja.Za gljive:400 g gljiva, očišćenih i naseckanih,1 kašičica svežih listova majčine dušice,3 kašike crnog vina,2 kašike maslinovog ulja,1 čen belog luka,so, biber.
Posna čorbica od pasulja i kinoe

Posna čorbica od pasulja i kinoe

Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.
Posna pasta sa patlidžanom

Posna pasta sa patlidžanom

Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:300g testanine (pene ili fusili),2 patlidžana,4 čena belog luka,1 konzerva paradajza (od 400 g),5 sušenih paradajza,so i biber.
Posni burgeri od kinoe i leblebija

Posni burgeri od kinoe i leblebija

Sastojci za posne burgere od kinoe i leblebija:1 konzerva leblebija ( ili suve koje potopite preko noći),0,5dl nekuvane kinoe,½ crvene paprike,1 glavica crvenog luka,2-3 čena belog luka,so i biber.Opciono:može peršun ili mirođija,2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije,susam za valjanje.
Pašteta od oraha

Posna pašteta od oraha

Sastojci za paštetu od oraha:200g oraha,so,biber,beli luk,senf,voda.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -