Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

posna čorba od bundeve recept

Posna čorba od bundeve

Sastojci za posnu čorbu od bundeve: 1 kg bundeve, 1 šipka cimeta, 1 glavica crnog luka, 7 česanja belog luka, 1 kašikica kumina u prahu, 2 kašikice malteksa, 1 kašika morske soli, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja, 1 l vode.
salata od hobotnice recept

Posna salata od hobotnice

Sastojci za posnu salatu od hobotnice: 1 kg hobotnice, 3 čena belog luka, mladi luk ili praziluk, 1 lovorov list, šaka seckanog peršuna, 1 limun, maslinovo ulje, biber, so.
posne makarone u sosu od soje recept

Posne makarone sa sosom od soje

Sastojci za posne makarone sa sosom od soje: 1/2 kg makarona, 1 kašika soli, 1 kašika ulja, 2 kašike margarina. Za sos: 200 g sojinih komadica ili ljuspica, 3 šolje tople vode, 1 kašičica soli, 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 1 šolja soka od paradajza, 1 kašika brašna, 1 šipka cimeta, 2 lovorova lista, 7 šolja tople vode, biber, so.
posne spagete sa tunjevinom

Posne špagete sa tunjevinom

Sastojci za posne špagete sa tunjevinom: paket posnih špageta, konzerva tunjevine, 3-4 čena belog luka, šolja kuvanog paradajza (ili od kečapa i vode napuniti šolju), origano, so, biber.
djuvec od povrca

Posni đuveč

Sastojci za posni djuveč: praziluk, glavica crnog luka, češanj belog luka, 2-3 šargarepe, paškanat, po jedna crvena, zelena i žuta paprika, tikvica, paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve, šolja pirinča, dobro maslinovo ili suncokretovo ulje, so, biber, peršunov list.
posna vrbnicka corba recept

Posna vrbnička čorba

Sastojci za posnu vrbničku čorbu: 2 veća krompira, 4 veće glavice crnog luka, 4 veće šargarepe, 2 korena celera, 2 korena peršuna, 2-3 češnja belog luka, može i u prahu, začin C, biber, peršun ili celer u listu jedna veza, 200 ml ulja.
slani kolac od krompira

Posni slani kolač od krompira

Sastojci za posni slani kolač od krompira: 500 g brašna za kolače, 30 g kvasca, 250 ml vode, 30 ml maslinovog ulja, 200 g krompira, 200 g slatkog krompira, 1 mala crvena paprika, ruzmarin, 2 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, biljni suvi začin, so.
krompir-punjen-plodovima-mora

Krompir punjen plodovima mora

Sastojci za krompir punjen plodovima mora: 600 g kromira, 300 g morskih plodova, 200 g paradajza, 3 čena belog luka, 500 ml maslinovog ulja, 500 ml limunovog soka, so, biber.
riblja pasteta recept

Riblja pašteta

Sastojci za riblju paštetu: 3 konzerve tunjevine, 3 čena belog luka, 1 veći krompir, 1 šargarepa, 1 crni luk, limun, peršun, biber, so.
fileti smudja sa povrcem recept

Fileti smuđa sa povrćem

Sastojci za filete smudja sa povrćem: 500 g fileta smuđa, 300 g paradajza, 200 g crnog luka, 200 g paprike, 200 ml belog vina, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, mirođija, origano, limun, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -