Posni špageti sa aromatičnim biljem se pripremaju na sledeći način:
Stavite da provri mnogo vode (testo se uvek bolje kuva u dosta vode).
Posolite vodu tek kada provri, pa sipajte testeninu i promešajte.
U međuvremenu oljuštite beli luk i isitnite ga u secku, dodajte začine i papričicu i još sitnite.
Zagrejte ulje u tiganju dovoljno širokom da u njega stanu i špageti i začini.
Sipajte začine na ulje tek da osete vatru na samo 30 sekundi.
Uzmite pola kutlače vode u kojoj se kuva testo i dodajte začinima. Mešajte varjačom dok ne ispari.
Procedite testo kuvano al dente i sipajte ga u tiganj, pošto ste pojačali vatru.
Upotrebite mašice za špagete da bi ste ih promešali, podižući ih i mešajući da bi dobro upili sok.
Začinite struganim biljnim sirom i poslužite.
Ovo je jednostavno jelo bogato mirisima, koje nikada neće razočarati. Savet: u nekim prodavnicama možete da nađete već spremnu mešavinu začinskog bilja. Onda je priprema ovog jela još jednostavnija i brža.
Sastojci za posnu tortu sa malinama:
Za 2 kore:
300 g brašna,
150 g šećera,
2 kašike ulja,
200 ml soka od narandže,
1 prašak za pecivo,
2 kašike džema od kajsije.
Za fil:
300 g posnog margarina,
200 g pudinga od vanile,
1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.