- Advertisement -
Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem:
- 320 g tankih posnih špageta,
- pola suve ljute papričice,
- 1 čen belog luka,
- 150 ml maslinovog ulja,
- 50 g biljnog sira,
- 30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).
Posni špageti sa aromatičnim biljem se pripremaju na sledeći način:
- Stavite da provri mnogo vode (testo se uvek bolje kuva u dosta vode).
- Posolite vodu tek kada provri, pa sipajte testeninu i promešajte.
- U međuvremenu oljuštite beli luk i isitnite ga u secku, dodajte začine i papričicu i još sitnite.
- Zagrejte ulje u tiganju dovoljno širokom da u njega stanu i špageti i začini.
- Sipajte začine na ulje tek da osete vatru na samo 30 sekundi.
- Uzmite pola kutlače vode u kojoj se kuva testo i dodajte začinima. Mešajte varjačom dok ne ispari.
- Procedite testo kuvano al dente i sipajte ga u tiganj, pošto ste pojačali vatru.
- Upotrebite mašice za špagete da bi ste ih promešali, podižući ih i mešajući da bi dobro upili sok.
- Začinite struganim biljnim sirom i poslužite.
Ovo je jednostavno jelo bogato mirisima, koje nikada neće razočarati. Savet: u nekim prodavnicama možete da nađete već spremnu mešavinu začinskog bilja. Onda je priprema ovog jela još jednostavnija i brža.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Špageti sa aromatičnim biljem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -