Posni špageti sa aromatičnim biljem se pripremaju na sledeći način:
Stavite da provri mnogo vode (testo se uvek bolje kuva u dosta vode).
Posolite vodu tek kada provri, pa sipajte testeninu i promešajte.
U međuvremenu oljuštite beli luk i isitnite ga u secku, dodajte začine i papričicu i još sitnite.
Zagrejte ulje u tiganju dovoljno širokom da u njega stanu i špageti i začini.
Sipajte začine na ulje tek da osete vatru na samo 30 sekundi.
Uzmite pola kutlače vode u kojoj se kuva testo i dodajte začinima. Mešajte varjačom dok ne ispari.
Procedite testo kuvano al dente i sipajte ga u tiganj, pošto ste pojačali vatru.
Upotrebite mašice za špagete da bi ste ih promešali, podižući ih i mešajući da bi dobro upili sok.
Začinite struganim biljnim sirom i poslužite.
Ovo je jednostavno jelo bogato mirisima, koje nikada neće razočarati. Savet: u nekim prodavnicama možete da nađete već spremnu mešavinu začinskog bilja. Onda je priprema ovog jela još jednostavnija i brža.
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
1 kg krompira,
300 g šargarepe,
250 g smrznutog graška,
2-3 manje glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
veza peršuna,
3-4 kašike ulja,
limun,
biber,
so,
pomorandža.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više