Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

posna krem supa od tikvica

Posna krem supa od tikvica

Sastojci za posnu krem supu od tikvica: 1 kg tikvica, kašika maslinovog ulja, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1/2 kašike karija, kocka za supu od povrća, so i biber po ukusu, kašika iseckanog svežeg peršuna, krutoni (tost) za dekoraciju.
posna salata sa tunjevinom

Posna salata sa tunjevinom

Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom: 200 g posnih makarona, 200 g posnog majoneza, 1 konzerva tunjevine, 1 struk mladog crnog luka, 1 struk mladog belog luka, 2 kašike susama, malo ljute papričice, so, biber, origano.
posni rolat sa somovinom i oslicem

Posni rolat sa somovinom i oslićem

Sastojci za posni rolat sa somovinom i oslićem: 1 kg fileta somovine, 500 g fileta oslića, 300 g obarenog pirinča, 1 veći struk praziluka, 1 veća glavica crnog luka, 5 čena belog luka, so, biber, začin, 1 kašičica sode bikarbone, 2 fileta pečene crvene paprike, 200 g posnog dimnjenog kačkavalja, 300 g pečuraka, ulje.
pikantni ajvar recept

Pikantni ajvar

Sastojci za pikantni ajvar: 5 kg crvene paprike, 2,5 kg patlidžana, 12 čenova belog luka, 2,5 kg mesnatog paradajza, 3 dl ulja, 2,5 dl vinskog sirćeta, 3 feferone, 40 g soli, 20 g suvih začina, 80 g šećera, 2 kašike peršuna.
losos sa belim lukom i paradajzom

Losos sa belim lukom i paradajzom

Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom: 4 lososa od po 170 grama, 4 paradajza srednje veličine prepolovljena, 2 kašike maslinovog ulja, biber, pola kašičice aleve paprike, 8 grančica majčine dušice, 4 čena belog luka iseckanog.
zapeceni paradajz reccept

Zapečeni paradajz

Sastojci za zapečeni paradajz: 6 do 10 zrelih paradajza, 6 čenova belog luka, 2 kašike suvog origana, 125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja, nekoliko listova svežeg bosiljka, morska so, mleveni biber po ukusu.
gaspaco od lubenice sa ukusom limete posnajela

Gaspačo od lubenice sa ukusom limete

Sastojci za gaspačo od lubenice: 4 kriške lubenice, crvena paprika isečena na kockice, šolja iseckanog paradajza, šolja iseckanog krastavca, šolja crvenog luka sitno naseckanog, pola šolje korijandera, pola šolje nane, čili papričica, 2 čena belog luka, sok od po jednog limuna i limete, pola kašike kumina, sveže mleveni crni biber, morska so.
rolat od krompira i ribe

Postan rolat od krompira i ribe

Sastojci za postan rolat od krompira i ribe: 1 kg krompira, 100 g margarina, 200 g obarene i od kostiju očišćene ribe, 200 g spanaća, 200 g šargarepe, kašičica margarina, so, biber, 2 čena belog luka.
posni rolat sa povrcem posna jela na vodi

Posni rolat sa povrćem

Sastojci za posni rolat sa povrćem: 400 g krompira, 100 g spanaća, 100 g pirinča, 2 šargarepe, veza peršuna, 100 g mariniranih šampinjona, pola kašičice slatke paprike, pola kašičice granula belog luka, 3 čena belog luka, 50 g kečapa (ili paradajz pirea), 100 g susama.
paprike punjene zitom

Posne paprike punjene žitom

Sastojci za posne paprike punjene žitom: 8 paprika, 200 g bukovače, 500 g pšenice, 3 čena belog luka, 100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike, bosiljak
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -