Naslovna Sastojci Biber

Sastojak: biber

Posna kuskus salata sa povrćem i limunom

Posna kuskus salata sa povrćem i limunom

Sastojci za posnu kuskus salatu sa povrćem i limunom: 1 šolja kuskusa, 1 šolja ključale vode, 1 krastavac, iseckan, 1 paradajz, iseckan, 1 crvena paprika, iseckana, sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, sveži bosiljak ili peršun po ukusu, so i biber po ukusu.
Posna salata od breskve i rukole

Posna salata od breskve i rukole

Sastojci za posnu salatu od breskve i rukole: 2 zrele breskve, isečene na kriške, 2 šake rukole, 1 kašika balzamiko sirćeta, 2 kašike maslinovog ulja, 1/4 šolje pečenih oraha, so i biber po ukusu.
Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

Sastojci za posni grilovani patlidžan sa belim lukom: 2 velika patlidžana, 3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, svež peršun za dekoraciju, so i biber po ukusu.
Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Sastojci za posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama: 200 g pirinča arborio (za rižoto), 300 g bundeve, isečene na kockice, 200 g pečuraka, isečenih na listiće, 1 crni luk, sitno iseckan, 3 čena belog luka, 1 l povrćnog bujona, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber i svež peršun po ukusu, 2 kašike posnog parmezana (opciono).
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem: 300 g tunjevine iz konzerve, 12 listova lazanja (posne), 400 g paradajz sosa, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 200 g spanaća, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež bosiljak za serviranje.
Posni namaz od spanaća

Posni namaz od spanaća

Sastojci za posni namaz od spanaća: 200 g svežeg spanaća, 1/2 šolje oraha, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 kašike nutritivnog kvasca (po želji), so i biber po ukusu.
Posni pečeni batat sa tahini sosom

Posni pečeni batat sa tahini sosom

Sastojci za posni pečeni batat sa tahini sosom: 2 velika batata, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog kumina, so i biber po ukusu, 2 kašike tahini paste, 1 kašika limunovog soka, 1 čen belog luka, sitno seckan, 2-3 kašike vode (po potrebi), svež peršun za dekoraciju.
Posna kinoa sa pečenim paprikama

Posna kinoa sa pečenim paprikama

Sastojci za posnu kinou sa pečenim paprikama: 1 šolja kinoe, 2 crvene paprike, 200 g čvrstog tofua, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 kašika soja sosa, so i biber po ukusu, sveži peršun ili korijander za dekoraciju (opciono).
Posna salata od mladog krompira sa rukolom

Posna salata od mladog krompira sa rukolom

Sastojci za posnu salatu od mladog krompira sa rukolom: 500 g mladog krompira, 2 šake sveže rukole, 1 crveni luk, sitno seckan, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Sastojci za posnu hladnu salatu od testenine sa povrćem: 200 g posne testenine (penne, fusilli, farfalle), 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 5 čeri paradajza, 1 zelena paprika, iseckana na kockice, 1 krastavac, iseckan na kockice, 1 šargarepa, narendana, 100 g kukuruza (konzervirani ili smrznuti), 50 g crnih maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -