Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

56
- Advertisement -

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama:

  • 200 g pirinča arborio (za rižoto),
  • 300 g bundeve, isečene na kockice,
  • 200 g pečuraka, isečenih na listiće,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 l povrćnog bujona,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so, biber i svež peršun po ukusu,
  • 2 kašike posnog parmezana (opciono).

Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu začinite sa malo soli, bibera i maslinovog ulja, pa je pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekša i postane zlatna.
  2. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk, beli luk i pečurke dok ne omekšaju. Dodajte pirinač i mešajte dok pirinač ne postane proziran.
  3. Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču, mešajući rižoto dok pirinač ne upije tečnost. Nastavite dodavati bujon dok pirinač ne bude kremast, oko 20 minuta.
  4. Na kraju umešajte pečenu bundevu, začinite po ukusu i dodajte peršun.
  5. Po želji, pospite posnim parmezanom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -