- Advertisement -
Sastojci za posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama:
- 200 g pirinča arborio (za rižoto),
- 300 g bundeve, isečene na kockice,
- 200 g pečuraka, isečenih na listiće,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 3 čena belog luka,
- 1 l povrćnog bujona,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so, biber i svež peršun po ukusu,
- 2 kašike posnog parmezana (opciono).
Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama se priprema na sledeći način:
- Bundevu začinite sa malo soli, bibera i maslinovog ulja, pa je pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekša i postane zlatna.
- U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk, beli luk i pečurke dok ne omekšaju. Dodajte pirinač i mešajte dok pirinač ne postane proziran.
- Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču, mešajući rižoto dok pirinač ne upije tečnost. Nastavite dodavati bujon dok pirinač ne bude kremast, oko 20 minuta.
- Na kraju umešajte pečenu bundevu, začinite po ukusu i dodajte peršun.
- Po želji, pospite posnim parmezanom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -