Sastojak: brašno
Čorba od krompira i koprive
Za posnu čorbu od krompira i koprive potrebno je: 500 gr koprive, 2-3 krompira, glavica crnog luka, kašika brašna, kašika začina od povrća, beli luk u prahu, so, sok od 1/2 limuna
Riblji brodet
Potrebno je:
1,2 kg različite očišćene morske ribe,
3 kašike brašna,
1 dl maslinovog ulja,
2 glavice luka,
5 čenova belog luka,
200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz...
Posne bele štangle sa žele bombonama
Sastojci za posne bele štangle sa žele bombonama:
500 g šećera,
100 g seckanih oraha,
100 g žele bombona,
2 štangle čokolade,
brašno po potrebi,
2 veće oblande.
Faširane šnicle od somovine
Za faširane šnicle od somovine potrebno je: 1 kg somovine,
1 veza zeleni,
2 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
1 list lovora,
1 limun,
korica od limuna,
2 parčeta sredine hleba,
1 veza peršuna,
5-7 kašika brašna,
ulje za prženje,
biber u zrnu
so po ukusu
Posne knedle od krompira
Sastojci za posne knedle od krompira:
500 g krompira,
500 g brašna,
prezle,
so.
Posna čorba od pasulja sa zeljem
Sastojci za posnu čorbu od pasulja sa zeljem:
250 g pasulja,
1 kg zelja,
2 l vode,
2 šoljice ulja,
1/2 kašike brašna,
aleva paprika.
Posne kiflice sa bademom
Za posne kiflice sa bademom potrebno je: 140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje
Posne kiflice sa pivom
Sastojci za posne kiflice sa pivom:
250 g šećera,
50 g mlevenih oraha,
6 šoljica piva,
5 šoljica ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi,
150 g šećera za prelivanje,
kokosovo brašno ili mleveni orasi za oblaganje,
pekmez po želji.
Bakini medenjaci
Sastojci za bakine medenjake: 250 g meda, 250 g posnog margarina, 120 g šećera, 120 g mlevenih oraha ili badema, 1/2 kg brašna, 1/2 kesice praška za pecivo
Pasta sa šampinjonima
Potrebno je:
500 gr posne testenine,
500 gr šampinjona,
200 gr graška,
glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
2 šargarepe,
origano,
biber,
so,
10 kašika brašna,
1 dl ulja,
muskantni orah,
peršunov list.
Priprema:
Testeninu obarite u slanoj...