Naslovna Sastojci Celer

Sastojak: celer

Posna maneštra od mahunarki

Posna maneštra od mahunarki

Sastojci za posnu maneštru od mahunarki: 100g zelene leće, 100g leblebija iz konzerve, 100g pasulja, 100g korena celera, 150g šargarepe, 100g luka, 2 čena belog luka, 800g paradajz pelata, 50ml maslinovog ulja, 2 lista lovora, ½ vezice peršunovog lista, 2 kašičice suvog začina.
Posna lazanja sa paradajz sosom

Posna lazanja sa paradajz sosom

Sastojci za posnu lazanju sa paradajz sosom: kore za lazanju - 250g (pasta bez jaja), paradajz pire - 500g (ili mleveni sveži paradajz), celer - 1/2 struka, bosiljak, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 100ml vode, 250 - 300g mešavine povrća, so, 50ml maslinovog ulja, posni sir. Posni bešamel: 520ml bademovog ili sojinog mleka, 45ml maslinovog ulja, muskatni oraščić, biber, so.
Posna čorba od morskih plodova sa vinom

Posna čorba od morskih plodova sa vinom

Sastojci za posnu čorbu od morskih plodova sa vinom: 100g margarina, 1 kašičica semena komorača, 1,5 šolja kukuruza, ½ kašičice timijana, ½ kašičice komorača, 1 lovorov list, 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 štapića celera, 1 čen belog luka,  3/4 šolje brašna, 1 šolja belog vina, 1 kesa smrznutih morskih plodova, 1 limun, 300g fileta po želji, 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje, 1,5l ribljeg bujona, peršun.
Posne letnje sarmice

Posne letnje sarmice

Sastojci za posne letnje sarmice: 40 listova blitve, 200 g mešavine orzo paste, izraelskog kuskusa, sočiva, ječma, leblebija, kinoe.... ako nemate ovu mešavinu onda 200 g pirinča, 4 veće šargarepe, 1 struk praziluka, 3 veća čena belog luka, 1 ljuta paprika, 2 struka celera, 400 g šampinjona, bukovače ili shitaki, 1 puna kašika sino iseckane mirođije ili peršuna, suvi začin, 1 kašičica mlevene dimljene paprike, biber, so, 2 kašike maslinovog ulja, 2 ravne kašike paradajz pirea.
Postan pilav sa komadićima soje recept

Postan pilav sa komadićima soje

Sastojci za postan pilav sa komadićima soje: 1/2 kg pirinča, 1 kg isečenog crnog luka, 2 dl ulja, 100 g komadića soje obarenih, 1 šargarepa isečena na kolutiće, so, suvi biljni začin, mleveni biber, 1 veza seckanog peršuna i celera.
tunjevina sa celerom recept

Tunjevina sa celerom

Sastojci za tunjevinu sa celerom: 4 stabljike celera, konzerva tunjevine u ulju (oko 300 g), 2 kašike kapara, 2 čena belog luka, 2 kašike posnog majoneza, hladno ceđeno maslinovo ulje, so, biber.
salata-od-sargarepe recept

Salata od šargarepe

Sastojci za salatu od šargarepe: 3 kg šargarepe, 1/2 kg belog luka, 250 g feferona, 1/2 l ulja, 1/2 l sirćeta, celer, peršun, so.
kiseli krastavcici recept

Kiseli krastavčići

Sastojci za kisele krastavčiće: 5 kg krastavca, 4 l vode, 1 l sirćeta (9%), 400 g šećera, 150 g soli, 1 konzervans, 1 vinobran, beli luk, lovorov list, list celera.
cedjeni sok od cvekle celera spanaca jabuke djumbira rotkvice limuna recept

Ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke

Sastojci za ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke: 1 velika cvekla, 2-3 sveže šargarepe, 4-5 štapova celera, 1 šaka svežeg spanaća, 1 jabuka, 1 sveži krastavac, 2 rotkvice, 1 koren svežeg đumbira (veličine 1 cm), 1 limun.
cedjeni sok od jabuka celera kelja spanaca i limuna recept

Ceđeni sok od jabuke, celera i spanaća

Sastojci za ceđeni sok od jabuke, celera i spanaća: 4 zelene jabuke osrednje veličine, 3 veće stabljike celera, 2 lista kelja, 1 limun, 120 g spanaća.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -