poklon za 8. mart - Dan žena
Naslovna Sastojci Celer

POSNA JELA SA SASTOJKOM: celer

daikon supa recept

Daikon supa

0
Sastojci za Daikon supu: 1 srednja bela rotkva, 2 štapića celera, 1 manji crveni luk, 1/2 praziluka, 1 šargarepa, ulje, 1 kašika seckanog peršuna, prstohvat belog luka u prahu, 200 g pelata paradajza, mešavina začina.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

0
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
rizoto od ovasa

Posni rižoto od ovasa

0
Sastojci za posni rižoto od ovasa: 1250 g ovasa, vezica mladog luka ili praziluk, 2 rendane šargarepe, komad rendanog celera, paprika iseckana na kockice, morska so, ulje, prstohvat mirođije, 2 kašike suncokreta, 2 kašike golice.
lignje i fileti soma u sosu

Lignje i fileti soma u sosu

0
Sastojci za lignje i filete soma u sosu: 1 kg kolutova lignji, 400 g fileta soma, 1 praziluk, 1 crveni luk, 1/2 glavice crvenog kupusa, 1 crvena kisela paprika, 3-4 kisela krastavca, 2 šargarepe, 1 koren celera, 1 manji prokelj, 1 ljuta paprika, 400 g šampinjona, malo soja ili tamari sosa, mešavine suvog začina po ukusu, ulje, 750 g pirinča, brašna po potrebi.
salata od hobotnice i paprika recept

Salata od hobotnice i paprika

0
Sastojci za salatu od hobotnice i paprika: 1 hobotnica od 600 g, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 1 struk celera, 1 kašičica sirćeta, 80 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vinskog sirćeta, so.
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

0
Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

0
Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
corba od rendanog celera recept

Posna čorba od narendanog celera

0
Sastojci za posnu čorbu od narendanog celera: 3 korena celera, 1 glavica crnog luka, ulje, biber, so, mešavina začina.

Najčitaniji recepti