Sastojak: celer
Posni kremasti potaž od špargli
Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:1 veliki crni luk, sitno iseckan,2 šolje celera u štapu, sitno seckana,2-3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka, izgnječena,1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,6 šolja vode ili bujona od povrća,¼ kašičice bibera,¾ kašičice soli,4 šolje špargli, sitno seckanih,½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,⅓ šolje indijskog oraha.
Posne tofu ćuftice
Sastojci za posne tofu ćuftice:1 pakovanje natural tofu sira,1 pakovanje dimljenog tofu sira,1 kašičica soli,1 manja šargarepa, sitno izrendana,komadić od oko 30g celera, sitno izrendanog,2 čena belog luka, potisnuta,seckanog lista peršuna,2 kašike gustina.Za preliv:100ml soka od ananasa,1 kašika agava nektara,2 kašike jabukovog sirćeta,1/3 kašičice mlevene kajenske paprike,4-5 kašika bbq sosa (ili domaćeg kečapa),prstohvat soli,2 kašike gustina
Posna celer čorba sa knedlama
Sastojci za posnu celer čorbu sa knedlama:2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,3 manja krompira,2 manja korena celera,1 šargarepa,po ukusu soli,po ukusu biber,po ukusu zacin.Za knedle:2 kašike brašna,2 kašike griza,1/2 kesice praška za pecivo,malo vode.
Čorba od povrća sa orzo pastom
Sastojci za čorbu od povrća sa orzo pastom:1 veća glavica crnog luka,2 srednje šargarepe,1 kriška celera,1 crvena paprika šilja,120g mariniranih šampinjona,2 kašike seckanog peršuna,1,5l supe od povrća iz kocke,300ml soka od paradajza,5 kašika orzo paste,1/2 kašičice belog luka u prahu,mleveni biber,ulje,so.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica
Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:1 glavica karfiola,400g tikvice,1/2 glavice luka,1 struk praziluka,1 struk celera,maslinovo ulje,biber,beli biber,1 kašičica estragona,4-5 čena belog luka,so, prezle.
Posna čorba od kupusa
Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
Hobotnica na roštilju
Sastojci za hobotnicu na roštilju:1kg hobotnice,6 kašika soja sosa,6 kašika vina,1 kašičica rendanog celera,1 beli luk,1 kašičica šećera,60ml vode.
Posna čorba od griza i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od griza i praziluka:pola glavice crnog luka,2 manje šargarepe,malo celera ( ili paštrnaka),1 kašika začina,600 ml vode,2 kašike pšeničnog griza (može i kukuruzno).
Posni namaz od pasulja i povrća
Sastojci za posni namaz od pasulja i povrća:200g pasulja,3 glavice crnog luka,3 šargarepe,2 korena celera,1 koren peršuna,2 mlada krоmpirа,3 kisela krastavčića,1 peršunov list,malo soli i bibera,malo ulja,senf.
Posni potaž od celera i oraha
Sastojci za posni potaž od celera i oraha:1kg celera,100g crnog luka,100g oraha,1 veza majčine dušice,so,beli biber,maslinovo ulje,4 kašike posne pavlake za kuvanje.