Sastojak: celer
Postan pilav sa povrćem
Sastojci za postan pilav sa povrćem:
1 babura,
2 paradajza,
šolja pirinča,
1 glavica crnog luka,
lišće celera,
ulje,
so,
biber,
začin od povrća.
Posna supa od pasulja i boranije
Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije:
300 g mladog belog pasulja,
200 g zelene boranije,
manja tikvica,
čen belog luka,
kriška celera,
veza peršuna,
so,
biber.
Posne prolećne rolnice
Sastojci za posne prolećne rolnice:
pakovanje tankih kora za pitu,
100 g šargarepe,
100 g kupusa,
100 g celera,
100 g tikvica,
soja sos,
biber,
so,
ulje.
Posna paradajz čorba
Sastojci za posnu paradajz čorbu:
500 g paradajza.
500 g domaćeg hleba,
1 čen belog luka,
4 lista bosiljka,
pola glavice crnog luka,
1 struk celera,
1 šargarepa,
100 ml mlake vode,
6 kašika maslinovog ulja,
so,
biber.
Vegetarijanski đuveč
Sastojci za vegetarijanski đuveč:
1 kg crnog luka,
6 bamija,
1 plavi patlidžan,
2 šoljice pirinča,
1 veza peršuna,
1 list celera,
6 paradajza,
4 krompira,
2 tikvice,
3 crvene paprike "šilje",
maslinovo ulje,
biber,
aleva paprika,
so.
Pikantna salata od šargarepe
Sastojci za pikantnu salatu od šargarepe:
3 kg šargarepe,
1/2 kg belog luka,
250 g feferona,
1/2 l ulja,
1/2 l sirćeta,
celer,
peršun,
so.
Posni rezanci sa prazilukom
Potrebno je:
350 g posnih rezanaca,
750 g praziluka,
šargarepa,
koren celera,
2 kašike sitno seckanog peršuna,
150 g paradajza,
ulje,
so,
biber.
40 posnih jela za 40 dana posta
Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe,
5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
2 šargarepe iseckane na kolutice,
1/2 šolje graška,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Zimnica: Kiseli krastavci
Sastojci za kisele krastavce:
5 kg krastavca,
4 l vode,
1 l sirćeta (9%),
400 g šećera,
150 g soli,
1 konzervans,
1 vinobran,
beli luk,
lovorov list,
list celera.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...