- Advertisement -
Sastojci za vegetarijanski đuveč:
- 1 kg crnog luka,
- 6 bamija,
- 1 plavi patlidžan,
- 2 šoljice pirinča,
- 1 veza peršuna,
- 1 list celera,
- 6 paradajza,
- 4 krompira,
- 2 tikvice,
- 3 crvene paprike „šilje“,
- maslinovo ulje,
- biber,
- aleva paprika,
- so.
Vegetarijanski đuveč se priprema na sledeći način:
- Svo povrće dobro očistiti i oprati.
- Luk i 3 paradajza iseći na tanke kolutove.
- Peršun i celer sitno iseckati.
- Sve pomešati pa posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku i opran i očišćen pirinač.
- Đuveč premazati maslinovim uljem, pa u njega složiti pripremljeno povrće iseckano na kockice.
- Preostala 3 paradajza iseći na kolute i poređati kao poslednji red đuveča.
- Preliti maslinovim uljem, doliti mlake vode da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni sve dok sva voda iz povrća ne ispari.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Vegetarijanski đuveč
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -