Vegetarijanski đuveč

123

Vegeterijanski djuveč

Sastojci za vegetarijanski đuveč:

  • 1 kg crnog luka,
  • 6 bamija,
  • 1 plavi patlidžan,
  • 2 šoljice pirinča,
  • 1 veza peršuna,
  • 1 list celera,
  • 6 paradajza,
  • 4 krompira,
  • 2 tikvice,
  • 3 crvene paprike “šilje”,
  • maslinovo ulje,
  • biber,
  • aleva paprika,
  • so.

Vegetarijanski đuveč se priprema na sledeći način:

  1. Svo povrće dobro očistiti i oprati.
  2. Luk i 3 paradajza iseći na tanke kolutove.
  3. Peršun i celer sitno iseckati.
  4. Sve pomešati pa posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku i opran i očišćen pirinač.
  5. Đuveč premazati maslinovim uljem, pa u njega složiti pripremljeno povrće iseckano na kockice.
  6. Preostala 3 paradajza iseći na kolute i poređati kao poslednji red đuveča.
  7. Preliti maslinovim uljem, doliti mlake vode da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni sve dok sva voda iz povrća ne ispari.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanski đuveč
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)