Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
vegeterijanski djuvec recept

Vegetarijanski đuveč

Sastojci za vegetarijanski đuveč: 1 kg crnog luka, 6 bamija, 1 plavi patlidžan, 2 šoljice pirinča, 1 veza peršuna, 1 list celera, 6 paradajza, 4 krompira, 2 tikvice, 3 crvene paprike "šilje", maslinovo ulje, biber, aleva paprika, so.
pirinac na sicilijanski nacin

Posni pirinač na sicilijanski način

Sastojci za posni pirinač na sicilijanski način: 400 g pirinča, 1 glavica crnog luka, 2 limuna, 200 ml belog vina, 80 g maslinki, 4 velika zrela paradajza, pola kafene kašike majorana, 2 usoljena inćuna, 5 listova bosiljka, 1 sušena papričica, 1 kašika sirćeta, maslinovo ulje, so.
zubatac sa prelivom od senfa

Zubatac sa prelivom od senfa

Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa: 1 kg zubaca, umak od senfa, sok od jednog limuna, šolja sirćeta, biber u zrnu, veza zeleni za supu, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, so, lorber.
sarena salata

Zimnica: Šarena salata

Sastojci za šarenu salatu: 2 kg karfiola, 1 kg šargarepe, 1 kg paprika, 0,5 kg crnog luka, 5,5 kg kupusa, 1 vezica peršuna, 1-2 ljute paprike, 0,5 l ulja, 0,5 kg vinskog sirćeta, 250 g soli, 300 g šećera, 1 kesica konzervansa.
varivo od paradajza

Posno varivo od paradajza

Sastojci za posno varivo od paradajza: 1 kg paradajza, 1 glavica belog luka, peršun, so, biber, 2-3 glavice crnog luka, maslinovo ulje, šolja pirinča, prezle.
https://www.posnajela.rs/wp-content/uploads/2014/09/pita-od-povrca.jpg

Posna pita sa povrćem

Sastojci za posnu pitu od povrća: 500 g krompira, 500 g šargarepe, 500 g belog kupusa, 500 g spanaća, 500 g kora za pitu, seckane pečurke, 200 g sojinih pahuljica, 200 g crnog luka, šoljica ulja, biber, so, bio začin.
pastrmka sa sampinjonima

Pastrmka sa pečurkama

Sastojci za pastrmku sa pečurkama: 1 pastrmka od 1 kg, limun, 500 g svežih šampinjona, brašno, 2 glavice luka, 2 šargarepe, ulje, so, mleveni crni biber, rukola ili peršun za dekoraciju.
musaka od patlidzana

Posna musaka od patlidžana

Sastojci za posnu musaku od patlidžana: 800 g plavog patlidžana, 2 veće glavice luka, 2 šargarepe, 100 g pirinča, 4 paradajza, pola kašičice bibera, pola veze peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, origano, suvi začin, 100 g brašna, 300 g rendanog biljnog sira.
brodet od skoljki na hilandarski nacin

Brodet od školjki na hilandarski način

Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način: Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso. Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -