Posne šnicle od povrća sa sojom se pripremaju na sledeći način:
Sojine ljuspice potopiti u 0,5 l tople vode i ostaviti ih da nabubre.
Crni luk sitno iseckati i pržiti na malo ulja, dok ne dobije zlatno žutu boju.
Šargarepu i krompir izrendati, pomešati sa nabubrelim sojinim ljuspicama i uprženim lukom.
Ovu masu posoliti, pobiberiti, a zatim je samleti.
U malu šerpicu staviti pola šoljice vode da provri, dodati margarin i muskantni orah, pa kad se margarin istopi postepeno dodavati brašno, neprestano mešajući dok se ne dobije testo.
Prohlađeno testo sjediniti sa prethodno samlevenim sojinim ljuspicama i povrćem, dodati sitno iseckan beli luk i peršun i rukom dobro umesiti.
Od ove mase oblikovati šnicle, uvaljati ih u prezle i pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
Potrebno je:
1/2 kg pasulja tetovca,
3 glavice crnog luka,
kašika ulja,
kašika brašna,
aleva paprika,
so,
biber,
8 većih kiselih paprika babura.
Priprema:
1/2 kg pasulja tetovca otrebiti, oprati, naliti vodom i kuvati.
Kad...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više