- Advertisement -
Sastojci za posnu krem supu od tikvica:
- 1 kg tikvica,
- kašika maslinovog ulja,
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1/2 kašike karija,
- kocka za supu od povrća,
- so i biber po ukusu,
- kašika iseckanog svežeg peršuna,
- krutoni (tost) za dekoraciju.
Posna krem supa od tikvica se priprema na sledeći način:
- U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.
- Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.
- Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.
- U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.
- Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 12 Review(s)
Posna krem supa od tikvica
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -