Posna krem supa od tikvica se priprema na sledeći način:
U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.
Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.
Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.
U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.
Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.
Sastojci za posnu krem čorbu od tikvica:
2 velike tikvice,
1 krompir,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
1 litra povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašika seckanog svežeg peršuna,
sok od pola limuna (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više