Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

zapecena pastrmka sa povrcem

Zapečena pastrmka sa povrćem

Sastojci za zapečenu pastrmku sa povrćem: 4 pastrmke, 300 g crnog luka, 300 g paradajza, 300 g paprike, 3 čena belog luka, 100 ml belog vina, 3 kašike ulja, peršun, celer, biber, so.
krompir salata potato salad

Posna krompir salata

Sastojci za posnu krompir salatu: 1 kg krompira, 3 glavice crnog ili crvenog luka, 1 dl ulja, 1 dl vinskog sirćeta, 1 kašika persunovog lišća, biber, so.
namaz od pasulja i rena

Posni namaz od pasulja i rena

Za namaz od pasulja i rena potrebno je: 1 veća konzerva crvenog pasulja, 1 iseckan čen belog luka, 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana, rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a moze i više, ulje, sirće, so, biber, sitno seckan peršun.
pasulj u bundevi

Bundeva punjena pasuljem i ribom

Sastojci za bundevu punjenu pasuljem i ribom: 1 slatka bundeva od 5 kg, 800 g krupnog pasulja tetovca, 800 g crnog luka, 250 ml. ulja, aleva paprika, so, biber, mešavina začina, 1 dimljena skuša.
posna prolećna supa

Posna prolećna supa

Sastojci za posnu prolećnu supa: 1/2 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, 5 kašika ulja, 3 čena belog luka, 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna, 2 šargarepe, 1 kašičica paradajz pirea, 250 g očišćenog krompira, 350 g graška, mešavina začina.
supa od povrca

Posna supa od povrća

Sastojci za posnu supu od povrća: malo ulja, 1 glavica luka, sitno iseckanog, 1/2 crvene paprike, iseckane na kockice, 1/2 zelene paprike, iseckane na kockice, 1 stabljika celera, iseckana, 1 šargarepa, izrendana sitno, 1 litar vode, 1 krompir, oljušten i iseckan na kockice, 1/2 šolje graška, 1/2 šolje kukuruza, 1 šolja cvetića od karfiola, 3 lista kupusa, iseckana na kockice, 1 list lovora, so ili vegeta, biber, posni rezanci ili šolja pirinča, opranog.
pizza sa paradajzom

Posna pica sa paradajzom

Za pizzu sa paradajzom potrebno je: 1 testo za picu, 1 šolja pečurki, 1 zreo paradajz, 2-3 zelene paprike, 1 glavica crnog luka, 1 kašika ruzmarina, malo nane, 1 češanj belog luka, 1 šolja kečapa, malo ljute paprike (po želji), malo ulja.
makaroni sa pecurkama

Posne makarone sa pečurkama

Sastojci za posne makarone sa pečurkama: 500 gr makarona, 500 gr pečuraka, 100 gr graška, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 1 caša belog vina, 1 kašika brašna, 2 kašike biljnog margarina, 1/2 caše ulja, so.
makaroni sa spanacem

Posne makarone sa spanaćem

Sastojci za Posne makarone sa spanaćem: 1/2 kg makarona, 1 kg spanaća, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 kašika celerovog lista, 1 stabljika celera, sitno iseckana, 1/2 šolje ulja, biber, so.
posne lazanje

Posne lazanje

Sastojci za posne lazanje: 9 listova lazanje (možete naći posne kore za lazanje, bez jaja, u bolje snabdevenim prodavnicama, ako ne nađete, možete koristiti i debele kore za gibanicu ili pitu), 1 glavica crnog luka, soja u ljuspicama, 2 šolje sosa od paradajza, 2 čena belog luka, origano, sojino mleko (ili voda u kojoj se kuvalo povrće), ulje, 2 kašike brašna, beli biber, sir od soje (po želji).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -