Sastojak: gustin
Posno medeno srce sa prelivom od malina
Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina: 250ml kisele vode, 125ml ulja, 200g šećera, 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji), 250g mekog brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, 1 kašičica cimeta. Glazura: 200g posne čokolade za kuvanje, 200ml posne pavlake za kuvanje od soje. Preliv od malina: 300g malina, 100ml vode, 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 20g gustina, 3 kašike vode.
Posni slatki oraščići
Sastojci za posne slatke oraščiće: 200g maslaca/ posnog margarina, 120g šećera u prahu, 1 kašika arome vanile, 300g brašna, meko T400, 30g gustina, 1 kašičica praška za pecivo, 15g kakao praha, 60g mlevenih oraha, 50ml hladne vode.
Posni ledeni kolač sa medom
Sastojci za posni ledeni kolač sa medom:
Korica:
2,5 čaše brašna (od 2dl),
1 čaša šećera,
2 kašike kakaoa,
1 kašičica sode bikarbone,
kašičicu cimeta (nije obavezno).
Sjediniti suve sastojke pa dodati:
1,5 čašu vode,
1,5 čašu ulja,
5 kašika meda.
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Sastojci za posne odreske soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem:
100 g sojinih odrezaka,
1 šargarepa,
1 paprika,
pola glavice kupusa manjeg ili 300 g
50 g kikirikija,
200 g pirinča,
biljni začini,
gustin,
soja sos,
djumbir,
vegeta,
biber.
Posni voćni kolač sa tofu sirom
Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:
400 g tofu sira,
75 g smeđeg šećera,
pola kašičice ekstrakta vanile,
125 g posnog margarina,
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina),
100 g smrznutog bobičastog voća.
Posna torta sa Nes kafom
Sastojci za posnu Nes tortu:
Za kore:
100 g šećera,
100 g posnog margarina,
100 ml vode,
1 kesica Nes kafe,
300 g brašna,
1/2 kesice praška za pecivo.
Za fil:
700 ml vode,
200 g šećera,
4 kesice Nes kafe,
7 kašika gustina,
250 g posnog margarina,
300 g posnog šlaga,
kisela voda (po potrebi).
Posna snikers torta
Sastojci za posnu snikers tortu:
Za koru I i III (mere za jednu koru):
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja.
Za koru II:
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 rebra posne čokolade.
Posne ruske kape
Sastojci za posne ruske kape:
Za jednu koru:
200 g brašna,
10 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 pune kašike kakao praha.
Posna kinder torta
Sastojci za posnu kinder tortu:
Za koru (sastojci za jednu koru):
50 g krupnije seckanih lešnika
50 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 g mlevenih lešnika,
100 g brašna,
7 kašika šećera,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
1/2 kesice praška za pecivo.
Prvi fil:
1,5 l sojinog (ili palminog) mleka,
300 g šećera,
4 vanil šećera,
220 g pudinga od vanile,
1 kašika gustina,
250 g posnog margarina,
100 g posne bele čokolade,
100 g posnog mleka u prahu,
100 g posne crne čokolade,
100 g sojinog šlaga,
1 dl kisele vode.
Posni valjčići sa orasima
Sastojci za posne valjčiće sa orasima (za 35-40 kom):
125 g sitno mlevenih oraha,
200 g integralnog brašna,
2 kašičice skrobnog brašna/gustina,
4-5 usitnjenih karanfilića (klinčića),
1/2 kašičice cimeta,
1 kesica vanilin šećera,
3 kašičice ruma za kolače,
125 g posnog margarina,
2 pune supene kašike meda.