Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom:
3 okrugla manja patlidžana,
1 okrugla tikvica,
1,5 crveni luk,
4 čena belog luka,
šaka svežeg bosiljka,
3 velika paradajza,
500g paste,
pola šolje vina,
maslinovo ulje,
so, biber, ljuta paprika,
kašika suvog peršuna,
1 kašika gustina,
1 kašičica šećera,
posni kačkavalj.
Posna pasta sa patlodžanom i karamelizovanim lukom se priprema na sledeći način:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Isečite patlidžan i tikvicu na kockice i umešajte ih u malo zasoljenog ulja.
Ređajte ih u jednom sloju u tepsiju.
Peći 25 minuta sa ventilatorom.
Luk isecite na polumesece i u tiganju, na malo maslinovig ulja, pržite dok ne počne da se karamelizuje.
U ugrejanu smesu uprženog luka, dodajte vino i mešajte dok vino ne ispari, pa sklonite sa vatre.
Iseckajte beli luk na sitno, a paradajz isecite na parčiće, pa ubacite u seckalicu sa kašikom suvog peršuna.
Iseckajte na krupnije komadiće, ne skroz do kaše.
Stavite pastu da se kuva.
U drugom tiganju, na malo maslinovog ulja, prepržite beli luk, pa dodajte iseckani paradajz, i kuvati dok se tečnost ne ukuva na polovinu, uz stalno mešanje.
Dodati kašičicu šećera da ubije kiselost paradajza, kao i sveži bosiljak.
Kašiku gustina razmutite u malo hladne vode, pa dodajte u paradajz.
Mešajte još malo dok se sos ne zgusne, pa u njega ubacite karamelizovani luk.
Pomešajte, pa dodajte grilovani patlidžan i tikvicu.
Posolite, pobiberite i začinite ljutom paprikom po ukusu.
Poslužite uz pastu i narendani posni kačkavalj.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom
Sastojci za posnu bonžitu:
200 g meda,
100 g čokoladnog korn fleksa,
100 g šećera,
200 g badema,
50 g susama,
200 g margarina,
200 g posne čokolade,
100 g suvog grožđa.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više