- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom:
- 3 okrugla manja patlidžana,
- 1 okrugla tikvica,
- 1,5 crveni luk,
- 4 čena belog luka,
- šaka svežeg bosiljka,
- 3 velika paradajza,
- 500g paste,
- pola šolje vina,
- maslinovo ulje,
- so, biber, ljuta paprika,
- kašika suvog peršuna,
- 1 kašika gustina,
- 1 kašičica šećera,
- posni kačkavalj.
Posna pasta sa patlodžanom i karamelizovanim lukom se priprema na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 200 stepeni.
- Isečite patlidžan i tikvicu na kockice i umešajte ih u malo zasoljenog ulja.
- Ređajte ih u jednom sloju u tepsiju.
- Peći 25 minuta sa ventilatorom.
- Luk isecite na polumesece i u tiganju, na malo maslinovig ulja, pržite dok ne počne da se karamelizuje.
- U ugrejanu smesu uprženog luka, dodajte vino i mešajte dok vino ne ispari, pa sklonite sa vatre.
- Iseckajte beli luk na sitno, a paradajz isecite na parčiće, pa ubacite u seckalicu sa kašikom suvog peršuna.
- Iseckajte na krupnije komadiće, ne skroz do kaše.
- Stavite pastu da se kuva.
- U drugom tiganju, na malo maslinovog ulja, prepržite beli luk, pa dodajte iseckani paradajz, i kuvati dok se tečnost ne ukuva na polovinu, uz stalno mešanje.
- Dodati kašičicu šećera da ubije kiselost paradajza, kao i sveži bosiljak.
- Kašiku gustina razmutite u malo hladne vode, pa dodajte u paradajz.
- Mešajte još malo dok se sos ne zgusne, pa u njega ubacite karamelizovani luk.
- Pomešajte, pa dodajte grilovani patlidžan i tikvicu.
- Posolite, pobiberite i začinite ljutom paprikom po ukusu.
- Poslužite uz pastu i narendani posni kačkavalj.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -