Sastojak: gustin
10 posnih slatkih rolata koje morate probati
Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...
Posna baklava sa belim vinom
Za posnu baklavu potrebno je: 1 dl belog vina,
2 dl vode,
2 dl ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi oko 500g,
200 g gustin,
300 g oraha,
1/2 margarina,
1 dl ulja,
1 kg šećera,
8dl vode
Posni rolat sa šumskim voćem
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
200 g margarina,
200 g šećera,
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Posni majonez na tri načina
Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
Posna medeno srce torta
Sastojci za medeno srce tortu:
1 kg posnog keksa,
1 kg medenog srca (ređati tako da nema praznine između),
1,5 l gaziranog soka od pomorandže + 1 l za natapanje keksa i medenih srca (najbolje fanta),
5 pudinga od vanile,
500 g margarina,
4 kašike gustina,
250 g šećer u prahu,
11 kašika šećera.
Oslić na pari
Za oslić na pari potrebno je: 4 fileta oslića od oko 250 g, 4 limete, 2 glavice luka, 2 kašike ribljeg bujona iz kocke, 800 g smrznutog povrća, grančica majčine dušice, 2 kašičice margarina, 1 dl belog vina, 2 kašičice gustina, pola limuna, so, biber
Hrskavi fileti od oslića
Sastojci za hrskave filete od oslića:
800 g fileta od oslića,
gustin (skrob),
korniflejks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Posna čorba od krompira i pečuraka
Sastojci za posnu čorbu od krompira i pečuraka:
600 g krompira,
400 g šampinjona,
veća glavica crnog luka,
struk praziluka,
1 šargarepa,
začin od povrća,
so,
biber,
peršun,
lovorov list,
kašika brašna ili gustina.
Fileti oslića sa kornfleksom
Sastojci za filete oslića sa kronfleksom:
800 g fileta od oslića,
gustin,
kornfleks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Školjke na baštovanski način
Sastojci za školjke na baštovanski način:
2 kg svežih dagnji,
500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...),
50 g margarina,
kašičica začina od povrća,
sveže mleven beli biber,
kašičica gustina,
2,5 dl belog vina.