- Advertisement -
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
- 200 g margarina,
- 200 g šećera,
- soli na vrh noža,
- 100 g oraha,
- 200 g mekog brašna,
- kesica praška za pecivo.
Za fil:
- 5 kašika gustina,
- 5 kašika šećera,
- 200 g margarina,
- 100 g prah šećera,
- kesica vanilin šećera,
- strugana kora 1 limuna,
- 500 g šumskog voća,
- 2 kesice šlaga,
- par kapi ekstrata od maline.
Posni rolat sa šumskim voćem se priprema na sledeći način:
- Penasto umutiti margarin, šećer, so, pa postepeno dodavati mlevene orahe i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- Masu izliti u podmazan pleh i peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
- Pečenu koru izvaditi iz pleha na platnenu salvetu, uviti i ostaviti da se ohladi.
- Margarin umutiti sa prah šećerom, vanilin šećerom i struganom korom limuna.
- Masu dodati u ohlađeni gustin i promešati.
- Fil ravnomerno naneti na razvijenu, pečenu i ohlađenu koru.
- Posuti šumskim voćem i uviti rolat.
- Šlag umutiti sa vodom i po želji obojiti ga ekstratom od maline.
- Umesto šlaga, rolat možete mosuti šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni rolat sa šumskim voćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -