Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

posna sarena salata recept

Posna šarena salata

Sastojci za posnu šarenu salatu: čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane), čaša vode, kašičica soli, konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna, konzerva od 400 g kukuruza šećerca, pola glavice crvenog luka, pola veze peršuna, ljuta papričica.
pastrmka-u-povrcu recept

Pastrmka u povrću

Sastojci za pastrmku u povrću: 4 fileta pastrmke, 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve, 4 manja korena celera sa listovima, 2 glavice luka, 4 kašike maslinovog ulja, 0,5 dl suvog belog vina, vršna kašičica mariniranih kapara, malo brašna, sušenog origana, so, biber.
hobotnica u vinu

Hobotnica u vinu

Sastojci za hobotnicu u vinu: 1 kg očišćene hobotnice, 800 g pelato paradajza, 0,5 dl maslinovog ulja, 200 g ukiseljenog luka, 3 dl crnog vina, 2 lista lovora, 1 kašičica origana, crni biber u zrnu, 2 kašike seckanog peršuna
jegulja u belom vinu recept

Jegulja u belom vinu

Sastojci za jegulju u belom vinu: jegulja teška oko 1 kg, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 glavice crnog luka, 4-5 čenova belog luka, 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 1 veza peršuna, 0,3 dl lozovače, 1 dl belog vina, 0,3 dl sirćeta, biber, so.
baget sa paradajzom i bosiljkom recept

Baget sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom: 15 mini paradajza, 12 liski bosiljka isečenog na trakice, 2 čena belog luka, mrvljenog, 1 kašika crnog luka u prahu, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašičica crnog bibera, francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
pastrmka sa šampinjonima recept

Pastrmka sa šampinjonima

Sastojci za pastrmku sa šampinjonima: 4 pastrmke, 100 g margarina, 3 kašike maslinovog ulja, 250 g svežih na listiće iseckanih šampinjona, kašičica soka od limuna, 3 na kolute iseckane manje glavice crnog luka, kašika hlebnih mrvica (prezli), malo brašna, biber, so.
mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
pikantna pirinac salata recept

Posna pikantna pirinač salata

Sastojci za posnu pikantnu pirinač salatu: 200 g pirinča, veza mirođije, 1/2 kg paradajza, 2 paprike, glavica crnog luka, 1 veza peršuna, šoljica limunovog soka, šaka crnih maslina, 6 kašika maslinovog uja, so, biber.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.
hilandarski pindzur

Hilandarski pindžur

Sastojci za hilandarski pindžur: 10 većih crvenih paprika, 1 plavi patlidžan, 1 paradajz, 1 krastavac, veza zeleni (peršun, celer), sok od 1 limuna, 5 kašika maslinovog ulja, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -