Hilandarski pindžur

Hilandarski pindžur

Advertisement

Sastojci za hilandarski pindžur:

  • 10 većih crvenih paprika,
  • 1 plavi patlidžan,
  • 1 paradajz,
  • 1 krastavac,
  • veza zeleni (peršun, celer),
  • sok od 1 limuna,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • biber, so.

Hilandarski pindžur se priprema na sledeći način:

  1. Paprike i patlidžan ispeći u rerni, pa ih oljuštiti i samleti u mašinici za meso ili sasvim sitno iseći.
  2. Krastavac oljuštiti i iseći na kockice kao i paradajz.
  3. Sve sastojke pomešati pa odliti tečnost i dodati maslinovo ulje.
  4. Servirati u činiji i posuti seckanom zeleni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hilandarski pindžur
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares