Posni pire od šargarepe i batata se priprema na sledeći način:
Batate i šargarepu oljuštite i isecite na kocke. Kuvajte ih u slanoj vodi 15-20 minuta, dok ne postanu sasvim mekani.
Procedite povrće i zgnječite ga gnječilicom za krompir ili blenderom. Dodajte maslinovo ulje, muskatni oraščić, so, biber, i po želji sok od limuna za dodatnu svežinu.
Pire poslužite topao kao prilog uz glavno jelo, ili ga možete koristiti kao osnovu za druga jela.
Sastojci za posni švarcvald namaz:
200g posnih keksa (poput Petit keksa),
200g zamrznutih višanja,
200ml posnog kiselog mleka,
2 kašike javorovog sirupa ili drugog zaslađivača po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više