Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

199
- Advertisement -

Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i tofuom:

  • 9 listova za lazanje,
  • 400 g svežeg spanaća,
  • 200 g tofua,
  • 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo),
  • 3 kašike brašna,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 crveni luk, iseckan,
  • 3 čena belog luka, iseckana,
  • so, biber po ukusu,
  • muškatni oraščić po ukusu,
  • paradajz sos (oko 2 šolje).

Posne lazanje sa spanaćem i tofuom se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, na malo ulja, propržite crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte svež spanać i kuvajte dok ne svene. Zatim dodajte izmrvljeni tofu, so i biber po ukusu.
  3. U drugoj šerpi, napravite bešamel sos tako što ćete na ulju propržiti brašno dok ne postane zlatno, a zatim postepeno dodavati biljno mleko, mešajući stalno dok se ne zgusne. Dodajte so, biber i muškatni oraščić po ukusu.
  4. Zagrejte rernu na 180°C.
  5. Uzmite pleh za lazanje i na dno sipajte malo paradajz sosa. Položite tri lista za lazanje preko.
  6. Preko lazanja, rasporedite trećinu mešavine spanaća i tofua, zatim prelijte bešamel sosom i paradajz sosom.
  7. Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, završavajući slojem bešamela i paradajz sosa.
  8. Pokrijte pleh folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta dok gornji sloj ne postane zlatno-smeđ.
  9. Ostavite lazanje da se malo ohlade pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa spanaćem i tofuom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -