- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i tofuom:
- 9 listova za lazanje,
- 400 g svežeg spanaća,
- 200 g tofua,
- 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo),
- 3 kašike brašna,
- 3 kašike ulja,
- 1 crveni luk, iseckan,
- 3 čena belog luka, iseckana,
- so, biber po ukusu,
- muškatni oraščić po ukusu,
- paradajz sos (oko 2 šolje).
Posne lazanje sa spanaćem i tofuom se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj šerpi, na malo ulja, propržite crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
- Dodajte svež spanać i kuvajte dok ne svene. Zatim dodajte izmrvljeni tofu, so i biber po ukusu.
- U drugoj šerpi, napravite bešamel sos tako što ćete na ulju propržiti brašno dok ne postane zlatno, a zatim postepeno dodavati biljno mleko, mešajući stalno dok se ne zgusne. Dodajte so, biber i muškatni oraščić po ukusu.
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Uzmite pleh za lazanje i na dno sipajte malo paradajz sosa. Položite tri lista za lazanje preko.
- Preko lazanja, rasporedite trećinu mešavine spanaća i tofua, zatim prelijte bešamel sosom i paradajz sosom.
- Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, završavajući slojem bešamela i paradajz sosa.
- Pokrijte pleh folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta dok gornji sloj ne postane zlatno-smeđ.
- Ostavite lazanje da se malo ohlade pre serviranja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posne lazanje sa spanaćem i tofuom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -