Naslovna Sastojci Origano

Sastojak: origano

rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
supa od krompira i sargarepe

Posna čorba od krompira i šargarepe na vodi

Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način: Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
Testenina sa povrćem recept

Posna testenina sa povrćem

Sastojci za posnu testeninu sa povrćem: 300 g posne testenine, 150 g šampinjona, 200 g tikvica, 100 g paradajza, 2 čena belog luka, 0,5 dl ulja, origano, peršun, biber, so.
bakalar u soku od limuna recept

Bakalar u soku od limuna

Sastojci za bakalar u soku od limuna: 2 bakalara (ili fileti), so, biber, maslinovo ulje, 1/2 limuna, sitno naseckanog, 1-2 kašike ulja, 1 vlašac, mleven, sok od 1/2 limuna,, 1/4 šolje belog vina, 1/4 kašičice origana, 1 kašika kapra.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
paprike punjene ribljim mesom hilandarski kuvar

Paprike punjene ribljim mesom

Paprike punjene ribljim mesom se pripremaju na sledeći način: Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
makaroni sa sampinjonima

Posni makaroni sa šampinjonima

Sastojci za posne makarone sa šampinjonima: 250 g makarona, 2 glavice crnog luka, 500 g šampinjona, 2 kašike ulja, šolja sosa od paradajza, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, so, biber, origano.
umak od senfa

Umak od senfa

Sastojci za umak od senfa: 2 supene kašike oštrog brašna, malo ulja, 2,5 dl vode, 1/2 povrtne (posne) kocke za supu, 1 kafena kašika senfa, malo sitno seckanog luka (najbolje crvenog), so, crni biber, origano.
musaka od patlidzana

Posna musaka od patlidžana

Sastojci za posnu musaku od patlidžana: 800 g plavog patlidžana, 2 veće glavice luka, 2 šargarepe, 100 g pirinča, 4 paradajza, pola kašičice bibera, pola veze peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, origano, suvi začin, 100 g brašna, 300 g rendanog biljnog sira.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -