Naslovna Sastojci Paprika

Sastojak: paprika

Posne zapečene paprike i tikvice

Posne zapečene paprike i tikvice

Sastojci za posne zapečene paprike i tikvice:500g tikvica,100g crnog luka,2 crvene sveže paprika,2 čena belog luka,1 kašičica pinjola,2-3 kašičice maslinovog ulja,1 kašičica izrendanog kapra, so.Za preliv: 2 kašičice jabukovog sirćeta ,2 kašičice vode, šećer,biber,đumbir,kari.
Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Sastojci za posnu salatu od šargarepe sa peršunom i pinjolima: oko 500g šargarepe (4-5 srednjih), 1 velika crvena paprika, 1/2 ili cela ljuta papričica, sveži peršun (oko 45-50g listića), oko 20g pinjola ili badema ili semenki. Za preliv: 4 supene kašike maslinovog ulja, 1.5-2 kašike jabukovog ili belog vinskog sirća, so, biber, začini po želji.
Posni pirinač na manastirski način

Posni pirinač na manastirski način

Sastojci za posni pirinač na manastirski način:1 i 1/2 šolje pirinča,1 glavica crnog luka,1 velika paprika, crvena ili zelena,10 crnih maslina,1 šargarepa,2 kašike paradajz pirea,1 mala tikvica,150g pečuraka,so,ulje,peršun,1 kašika suve nane.
Manastirski riblji bećarac

Manastirski riblji bećarac

Sastojci za manastirski riblji bećarac:1kg iseckane ribe,3 glavice crnog luka,300g iseckane paprike,300g kuvanog paradajza,ulje,suvi biljni začin,so i biber.
Posni rižoto od integralnog pirinča

Posni rižoto od integralnog pirinča

Sastojci za posni rižoto od integralnog pirinča:2 šolje integralnog pirinča,2 paprike,konzerva crnog pasulja,1 glavica luka,2 čena belog luka,koncentrat paradajza,so, biber,peršun.
Kisir salata

Posna kisir salata

Sastojci za posnu kisir salatu:1 kašičica margarina,1 čaša bulgura,2 čaše ključale vode,mladi luk,crvena i zelena paprika,ljuta papričica,paradajz,krastavac,1 kašika limunovog soka,sveži peršun,so,biber,1 glavica crnog luka,2 kašike paradajz pirea,50ml maslinovog ulja.
Posni gulaš sa šampinjonima

Posni gulaš sa šampinjonima

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama

Gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama

Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama: 200g šampinjona, 300g pečenih crvenih paprika, 50g sojinih šnicli, 1/2 praziluka, 250ml soka od paradajza, 1 šaka maslina, so, biber, origano, ulje.
Posne letnje sarmice

Posne letnje sarmice

Sastojci za posne letnje sarmice: 40 listova blitve, 200 g mešavine orzo paste, izraelskog kuskusa, sočiva, ječma, leblebija, kinoe.... ako nemate ovu mešavinu onda 200 g pirinča, 4 veće šargarepe, 1 struk praziluka, 3 veća čena belog luka, 1 ljuta paprika, 2 struka celera, 400 g šampinjona, bukovače ili shitaki, 1 puna kašika sino iseckane mirođije ili peršuna, suvi začin, 1 kašičica mlevene dimljene paprike, biber, so, 2 kašike maslinovog ulja, 2 ravne kašike paradajz pirea.
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem

Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem

Sastojci za posne odreske soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem: 100 g sojinih odrezaka, 1 šargarepa, 1 paprika, pola glavice kupusa manjeg ili 300 g 50 g kikirikija, 200 g pirinča, biljni začini, gustin, soja sos, djumbir, vegeta, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -