Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

4553
- Advertisement -

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Advertisements

Sastojci za posne njoke u pardajz sosu sa povrćem:

  • 500g posnih njoka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 šargarepa,
  • 1 tikvica,
  • so i biber,
  • sveži začini.

Za sos:

  • 1 konzerva pasiranih paradajza,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica sušenog origana,
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
  • so i biber.

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem se pripremaju na sledeći način:

  1. Pratite uputstva na pakovanju za kuvanje posnih njoka.
  2. Kada su kuvane, ocedite ih i ostavite sa strane.
  3. U velikoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  4. Dodajte crni luk i beli luk te dinstajte dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte crvenu papriku, šargarepu i tikvice u tiganj s lukom i belim lukom.
  6. Dinstajte povrće dok ne omekša i postane blago zlatno smeđe.
  7. Dodajte kuvane posne njoke u tiganj sa povrćem.
  8. Promešajte sve sastojke zajedno i pustite da se zagreju.
  9. Začinite njoke i povrće sa solju i biberom po ukusu.
  10. U drugom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  11. Dodajte crni luk i beli luk te dinstajte dok ne postanu staklasti.
  12. Dodajte pasirane paradajze, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber u tiganj s lukom i belim lukom.
  13. Kuvajte sos na srednjoj vatri oko 10-15 minuta ili dok ne postane blago zgusnut.
  14. Poslužite posne njoke na tanjirima, prelijte ih sosom od paradajza i povrćem, i dekorišite po želji sa svežim začinima.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -