- Advertisement -
Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:
- 1 šolja heljde,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 paprika,
- 1 rendana šargarepa,
- 1 manja tikvica,
- 1 manji plavi patlidžan,
- 2 krompira iseckana na kockice,
- 1oog graška,
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
- 2 kašike suncokretovog ulja,
- 1 kašičica aleve paprike,
- so,
- mleveni crni biber.
Posni đuveč od heljde i povrća se priprema na sledeći način:
- Očišćenu i opranu heljdu preliti ključalom vodom i ostaviti da stoji 30 minuta poklopljeno.
- Plavi patlidžan oprati, oljuštiti i iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da stoji 1 sat.
- Nakon toga ga dobro ocediti i iseći na komadiće.
- Na ulju propržiti sitno seckani luk i papriku i rendanu šargarepu.
- Dodati alevu papriku, promešati, pa odmah dodati ostalo povrće (seckani patlidžan, tikvicu i krompir isečen na kockice) i vodu (1 prst iznad povrća).
- Posoliti, pobiberiti i kuvati na smanjenoj temperaturi da se povrće skuva.
- Sve preručiti u tepsiju, pomešati sa oceđenom heljdom.
- Peći u zagrejanoj pećnici na 220oC da heljda upije svu tečnost i nabubri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni đuveč od heljde i povrća
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

















- Advertisement -