Posni đuveč od heljde i povrća

2438
- Advertisement -

Posni đuveč od heljde i povrća

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:

  • 1 šolja heljde,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 paprika,
  • 1 rendana šargarepa,
  • 1 manja tikvica,
  • 1 manji plavi patlidžan,
  • 2 krompira iseckana na kockice,
  • 1oog graška,
  • 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
  • 2 kašike suncokretovog ulja,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posni đuveč od heljde i povrća se priprema na sledeći način:

  1. Očišćenu i opranu heljdu preliti ključalom vodom i ostaviti da stoji 30 minuta poklopljeno.
  2. Plavi patlidžan oprati, oljuštiti i iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da stoji 1 sat.
  3. Nakon toga ga dobro ocediti i iseći na komadiće.
  4. Na ulju propržiti sitno seckani luk i papriku i rendanu šargarepu.
  5. Dodati alevu papriku, promešati, pa odmah dodati ostalo povrće (seckani patlidžan, tikvicu i krompir isečen na kockice) i vodu (1 prst iznad povrća).
  6. Posoliti, pobiberiti i kuvati na smanjenoj temperaturi da se povrće skuva.
  7. Sve preručiti u tepsiju, pomešati sa oceđenom heljdom.
  8. Peći u zagrejanoj pećnici na 220oC da heljda upije svu tečnost i nabubri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni đuveč od heljde i povrća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -