- Advertisement -
Sastojci za posni čili sa pasuljem i njokama:
- 1 veća glavica crnog luka,
- 3 srednje roge paprike,
- 3 čena belog luka,
- 250g pelata paradajza,
- 2 kašike paste od paradajza,
- 500g krupnog belog pasulja iz konzerve,
- 1 kašičica dimljene mlevene paprike,
- 1 kašičica tucane ljute paprike,
- 500g gotovih njoka,
- mleveni biber,
- 2 kašike seckanog peršuna,
- ulje,
- so.
Posni čili sa pasuljem i njokama se priprema na sledeći način:
- Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
- Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
- U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku i pržiti je dok blago ne omekša.
- Dodati pastu od paradajza i pasirani beli luk, te sve zajedno pržiti nekoliko minuta neprekidno mešajući.
- Sipati malo vode i kuvati dok ne porključa.
- Pasulj izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
- Ubaciti ga u sos, dodati dimljenu i tucanu papriku, začiniti biberom i posoliti po ukusu.
- Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
- Za pripremu njoka obariti dosta vode u šerpi da proključa (na svakih 100g njoka sipati litrnu vode).
- Ubaciti njoke i kuvati ih nakon što isplivaju na površinu 1-2 minuta.
- Vaditi ih rešetkastom kašikom da bi se ocedile od suvišne tečnosti.
- Poprskati ih s malo ulja da se ne bi slepile i promešati.
- U čili sos dodati malo vode u kojoj su se kuvale njoke da bi se dobila željena gustina i kratko prokuvati.
- Njoke rasporediti u tanjire i preliti ih umakom s pasuljem.
- Posuti seckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni čili sa pasuljem i njokama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -