Posni čili sa pasuljem i njokama

1005
- Advertisement -

Posni čili sa pasuljem i njokama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čili sa pasuljem i njokama:

  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 3 srednje roge paprike,
  • 3 čena belog luka,
  • 250g pelata paradajza,
  • 2 kašike paste od paradajza,
  • 500g krupnog belog pasulja iz konzerve,
  • 1 kašičica dimljene mlevene paprike,
  • 1 kašičica tucane ljute paprike,
  • 500g gotovih njoka,
  • mleveni biber,
  • 2 kašike seckanog peršuna,
  • ulje,
  • so.

Posni čili sa pasuljem i njokama se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
  2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
  3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku i pržiti je dok blago ne omekša.
  4. Dodati pastu od paradajza i pasirani beli luk, te sve zajedno pržiti nekoliko minuta neprekidno mešajući.
  5. Sipati malo vode i kuvati dok ne porključa.
  6. Pasulj izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
  7. Ubaciti ga u sos, dodati dimljenu i tucanu papriku, začiniti biberom i posoliti po ukusu.
  8. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
  9. Za pripremu njoka obariti dosta vode u šerpi da proključa (na svakih 100g njoka sipati litrnu vode).
  10. Ubaciti njoke i kuvati ih nakon što isplivaju na površinu 1-2 minuta.
  11. Vaditi ih rešetkastom kašikom da bi se ocedile od suvišne tečnosti.
  12. Poprskati ih s malo ulja da se ne bi slepile i promešati.
  13. U čili sos dodati malo vode u kojoj su se kuvale njoke da bi se dobila željena gustina i kratko prokuvati.
  14. Njoke rasporediti u tanjire i preliti ih umakom s pasuljem.
  15. Posuti seckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čili sa pasuljem i njokama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -