Posno varivo od bundeve i pasulja

18
- Advertisement -

Posno varivo od bundeve i pasulja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja:

  • 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice,
  • 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 šargarepa, iseckana,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1 litar povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posno varivo od bundeve i pasulja se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu oljuštite i isecite na kockice, a luk, beli luk i šargarepu sitno iseckajte.
  2. U loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu 5-7 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i dimljenu papriku i pržite još minut-dva dok ne zamirišu.
  3. Dodajte bundevu i paradajz pire u lonac, promešajte, pa sipajte povrćni bujon. Kuvajte oko 20 minuta, dok bundeva ne omekša.
  4. Kada je bundeva skuvana, dodajte pasulj i kuvajte još 5-10 minuta dok se ukusi ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Poslužite varivo toplo, posuto svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz parče hleba ili posnu pogaču.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno varivo od bundeve i pasulja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -