- Advertisement -
Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja:
- 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice,
- 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 šargarepa, iseckana,
- 1 kašika paradajz pirea,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1 litar povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posno varivo od bundeve i pasulja se priprema na sledeći način:
- Bundevu oljuštite i isecite na kockice, a luk, beli luk i šargarepu sitno iseckajte.
- U loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu 5-7 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i dimljenu papriku i pržite još minut-dva dok ne zamirišu.
- Dodajte bundevu i paradajz pire u lonac, promešajte, pa sipajte povrćni bujon. Kuvajte oko 20 minuta, dok bundeva ne omekša.
- Kada je bundeva skuvana, dodajte pasulj i kuvajte još 5-10 minuta dok se ukusi ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Poslužite varivo toplo, posuto svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz parče hleba ili posnu pogaču.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno varivo od bundeve i pasulja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -