Posni burgeri od crvenog pasulja

149
- Advertisement -

Posni burgeri od crvenog pasulja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne burgere od crvenog pasulja:

  • 400 g kuvanog crvenog pasulja (ili 1 konzerva),
  • 1 crni luk, sitno seckan,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 1 šargarepa, rendana,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • 2 kašike ovsenih pahuljica,
  • 1 kašika brašna,
  • 1 kašičica kumina,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Posni burgeri od crvenog pasulja se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte rendanu šargarepu i pržite još nekoliko minuta.
  2. U velikoj činiji zgnječite kuvani crveni pasulj viljuškom ili štapnim mikserom, ali neka ostanu mali komadići za teksturu.
  3. Dodajte proprženi luk i šargarepu u pasulj, pa ubacite paradajz pire, ovsene pahuljice, brašno, kumin, so i biber. Sve dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  4. Oblikujte pljeskavice i stavite ih na tanjir.
  5. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i pržite pljeskavice 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja.
  6. Poslužite posne burgere uz salatu ili unutar integralnog hleba, uz dodatak posnog kečapa ili tahini sosa.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burgeri od crvenog pasulja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -