Naslovna Sastojci Paradajz

Sastojak: paradajz

marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
posna corba od krompira

Posna čorba od krompira

Sastojci za posnu čorbu od krompira: 500 g krompira, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, peršunov list, 2 sveže paprike, 2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea, 2 šoljice ulja, vegeta, biber, so, aleva paprika, 1 kašika brašna.
pikantni ajvar recept

Pikantni ajvar

Sastojci za pikantni ajvar: 5 kg crvene paprike, 2,5 kg patlidžana, 12 čenova belog luka, 2,5 kg mesnatog paradajza, 3 dl ulja, 2,5 dl vinskog sirćeta, 3 feferone, 40 g soli, 20 g suvih začina, 80 g šećera, 2 kašike peršuna.
musaka od povrca posnajela

Posna musaka od povrća

Sastojci za posnu musaku od povrća: 500 g krompira, veći patlidžan, 2 manje tikvice, 3 paradajza, maslinovo ulje, suvi biljni začin, so, ruzmarin.
losos sa belim lukom i paradajzom

Losos sa belim lukom i paradajzom

Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom: 4 lososa od po 170 grama, 4 paradajza srednje veličine prepolovljena, 2 kašike maslinovog ulja, biber, pola kašičice aleve paprike, 8 grančica majčine dušice, 4 čena belog luka iseckanog.
zapeceni paradajz reccept

Zapečeni paradajz

Sastojci za zapečeni paradajz: 6 do 10 zrelih paradajza, 6 čenova belog luka, 2 kašike suvog origana, 125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja, nekoliko listova svežeg bosiljka, morska so, mleveni biber po ukusu.
gaspaco od lubenice sa ukusom limete posnajela

Gaspačo od lubenice sa ukusom limete

Sastojci za gaspačo od lubenice: 4 kriške lubenice, crvena paprika isečena na kockice, šolja iseckanog paradajza, šolja iseckanog krastavca, šolja crvenog luka sitno naseckanog, pola šolje korijandera, pola šolje nane, čili papričica, 2 čena belog luka, sok od po jednog limuna i limete, pola kašike kumina, sveže mleveni crni biber, morska so.
paprike punjene zitom

Posne paprike punjene žitom

Sastojci za posne paprike punjene žitom: 8 paprika, 200 g bukovače, 500 g pšenice, 3 čena belog luka, 100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike, bosiljak
paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
tortice-od-blitve-posna-jela-na-vodi

Posne tortice od blitve

Sastojci za posne tortice od blitve: 2 kg blitve, 200 g brašna, 4 paradajza, 1 dl belog vina, 4 čena belog luka, 4 kriške dvopeka, 120 g sočiva, 100 g šargarepe.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -