Naslovna Sastojci Paradajz

Sastojak: paradajz

mornarski brodet recept

Mornarski brodet

Sastojci za mornarski brodet: škampine 500 g, grdobina 250 g, ugor 250 g, 150 g lignji, konzerva račića, 1 dl ulja, 3-4 glavice crnog luka, 5-6 čenova belog luka, 300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 2 kašike brašna, 1,5 dl belog vina, 1 veza peršuna, 2 lista lorbera, biber u zrnu, so.
Posna musaka od karfiola

Posna musaka od karfiola

Sastojci za posnu musaku od karfiola: 1 veći karfiol, glavica crnog luka, šoljica pirinča, 2-3 paradajza, ulje, bio začin, so, biber, peršun, prezle.
mesana riblja salata

Mešana riblja salata

Sastojci za mešanu riblju salatu: 2 velike konzerve tunjevine, 200 g sardela iz konzerve, 1 zelena salata, 4 veća paradajza, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka 1 veza peršuna, 200 g boranije, 2 šake crnih maslina, sok od 2 limuna, 6 kašika maslinovog ulja, biber, so.
pastrmka na roštilju recept

Pastrmka na roštilju

Sastojci za pastrmku na roštilju: 1 kg sveže pastrmke, 1 glavica crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelena paprika, peršun, 1/4 l ulja, sok od jednog limuna.
gravče na tavče recept

Gravče na tavče

Sastojci za Gravče na tavče: 500 g kuvanog belog pasulja, 4 kašike ulja, 3 zelene paprike, biber, kašika aleve paprike, 500 g praziluka, so, 3 paradajza, kašika začina od povrća.
Posni paprikaš od mešane ribe recept

Posni paprikaš od mešane ribe

Sastojci za posni paprikaš od mešane ribe: 1 kg bele ribe, 1 kg plave ribe, 500 g crnog luka, 10 suvih šljiva, 1 veza peršuna, 1/2 kuvanog paradajza, maslinovo ulje, so, biber.
pastrmka-u-povrcu recept

Pastrmka u povrću

Sastojci za pastrmku u povrću: 4 fileta pastrmke, 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve, 4 manja korena celera sa listovima, 2 glavice luka, 4 kašike maslinovog ulja, 0,5 dl suvog belog vina, vršna kašičica mariniranih kapara, malo brašna, sušenog origana, so, biber.
hobotnica u vinu

Hobotnica u vinu

Sastojci za hobotnicu u vinu: 1 kg očišćene hobotnice, 800 g pelato paradajza, 0,5 dl maslinovog ulja, 200 g ukiseljenog luka, 3 dl crnog vina, 2 lista lovora, 1 kašičica origana, crni biber u zrnu, 2 kašike seckanog peršuna
amur sa povrcem

Amur sa povrćem

Sastojci za amur sa povrćem: 1 veći amur, 2 glavice crnog luka, ulje, 4-5 krompira, šaka graška, šaka boranije, 2-3 paradajza, 2-3 paprike, šolja slatkog kupusa iseckanog na rezance, 2-3 šargarepe.
jegulja u belom vinu recept

Jegulja u belom vinu

Sastojci za jegulju u belom vinu: jegulja teška oko 1 kg, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 glavice crnog luka, 4-5 čenova belog luka, 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 1 veza peršuna, 0,3 dl lozovače, 1 dl belog vina, 0,3 dl sirćeta, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -