Sastojak: paradajz
Posna salata od pasulja sa paradajzom
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom:
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
4 manja paradajza,
12 zelenih maslinki,
pola kafene kašike soda bikarbone,
so,
crni biber,
6 kašika maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kafena kašika belog bibera,
bosiljak.
Pržen pasulj na hilandarski način
Pasulj se otrebi i opere, pa se stavi u lonac. Voda treba da prekrije pasulj. Naravno pri tom se dobro pazi da pasulj ne zagori. U poseban tiganj se sipa maslinovo ulje, a u njega dosta krupno isečenog crnog luka.
Posne seoske špagete
Sastojci za posne seoske špagete:
500 g domaće testenine,
2 dl gustog soka od paradajza,
veza svežeg bosiljka,
malo ruzmarina,
pola veze peršuna,
maslinovo ulje,
2 manja paradajza,
2 male tikvice,
zelene masline,
2 male crvene papričice,
so,
biber.
Riblja čorba od škarpine
Sastojci za riblju čorbu od škarpine:
350 g krompira,
700 g paradajza,
200 g crvenog luka,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
70 ml maslinovog ulja,
500 g škarpine,
2 kašike mešavine suvih začina,
50 g pirinča.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 načina za pripremu ribe koje morate probati
Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Posni mediteranski pirinač
Sastojci za posni mediteranski pirinač:
1 čaša (150 ml) pirinča,
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
1 manji paradajz,
1 konzerva tunjevine,
15 komada kapara,
50 g sojinog sira,
malo graška,
nekoliko maslina,
malo vlašca,
ruzmarina,
soli,
vegete,
maslinovo ulje.