Riblja čorba od škarpine se priprema na sledeći način:
U hladnu vodu stavite krompir isečen na veće kocke, dodajte oljušteni paradajz, luk, pola veze peršuna, beli luk, maslinovo ulje, pa kuvajte dok krompir ne bude gotov.
Povrće zatim ubacite u električnu seckalicu i dobro usitnite.
U hladnu vodu stavite ribu, kašiku maslinovog ulja, mešavinu začina i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Kuvanu ribu izvadite na tanjir.
U usitnjeno povrće dodajte 500 ml tečnosti u kojoj se kuvala riba, kuvani pirinač i promešajte.
U čorbu dodajte komadiće kuvane ribe i pospite je preostalim naseckanim peršunom.
Sastojci za posni namaz od nauta i susama:
100 g nauta (sirove leblebije),
sok od pola limuna,
3 čena belog luka,
20 g susama,
morska so,
biber,
maslinovo ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više