Pržen pasulj na hilandarski način

Pržen pasulj na hilandarski način

Advertisement

Pržen pasulj na hilandarski način se priprema na sledeći način:

  • Pasulj se otrebi i opere, pa se stavi u lonac.
  • Voda treba da prekrije pasulj.
  • Naravno pri tom se dobro pazi da pasulj ne zagori.
  • U poseban tiganj se sipa maslinovo ulje, a u njega dosta krupno isečenog crnog luka.
  • Kad se luk dobro izdinsta, u njega se sipa oljušteni i izrendani paradajz, aleva paprika, crni biber i malo soli i začina.
  • Sa tako priređenom zaprškom, bez brašna, preliva se kuvani pasulj.
  • Sve se dobro promeša, pa se stavlja u rernu, još desetak minuta, da se uhvati korica.
  • Na isti način se u Hilandru priprema i sočivo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pasulj na hilandarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 68 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares