Naslovna Sastojci Paradajz

Sastojak: paradajz

Posni paprikaš od mešane ribe recept

Posni paprikaš od mešane ribe

Sastojci za posni paprikaš od mešane ribe: 1 kg bele ribe, 1 kg plave ribe, 500 g crnog luka, 10 suvih šljiva, 1 veza peršuna, 1/2 kuvanog paradajza, maslinovo ulje, so, biber.
pastrmka-u-povrcu recept

Pastrmka u povrću

Sastojci za pastrmku u povrću: 4 fileta pastrmke, 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve, 4 manja korena celera sa listovima, 2 glavice luka, 4 kašike maslinovog ulja, 0,5 dl suvog belog vina, vršna kašičica mariniranih kapara, malo brašna, sušenog origana, so, biber.
hobotnica u vinu

Hobotnica u vinu

Sastojci za hobotnicu u vinu: 1 kg očišćene hobotnice, 800 g pelato paradajza, 0,5 dl maslinovog ulja, 200 g ukiseljenog luka, 3 dl crnog vina, 2 lista lovora, 1 kašičica origana, crni biber u zrnu, 2 kašike seckanog peršuna
amur sa povrcem

Amur sa povrćem

Sastojci za amur sa povrćem: 1 veći amur, 2 glavice crnog luka, ulje, 4-5 krompira, šaka graška, šaka boranije, 2-3 paradajza, 2-3 paprike, šolja slatkog kupusa iseckanog na rezance, 2-3 šargarepe.
jegulja u belom vinu recept

Jegulja u belom vinu

Sastojci za jegulju u belom vinu: jegulja teška oko 1 kg, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 glavice crnog luka, 4-5 čenova belog luka, 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 1 veza peršuna, 0,3 dl lozovače, 1 dl belog vina, 0,3 dl sirćeta, biber, so.
mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
pikantna pirinac salata recept

Posna pikantna pirinač salata

Sastojci za posnu pikantnu pirinač salatu: 200 g pirinča, veza mirođije, 1/2 kg paradajza, 2 paprike, glavica crnog luka, 1 veza peršuna, šoljica limunovog soka, šaka crnih maslina, 6 kašika maslinovog uja, so, biber.
hilandarski pindzur

Hilandarski pindžur

Sastojci za hilandarski pindžur: 10 većih crvenih paprika, 1 plavi patlidžan, 1 paradajz, 1 krastavac, veza zeleni (peršun, celer), sok od 1 limuna, 5 kašika maslinovog ulja, biber, so.
Račići sa pečurkama i paradajzićima

Račići sa pečurkama i paradajzićima

Sastojci za račiće sa pečurkama i paradajzićima: malo maslinovog ulja, račići po želji, pečurke po želji, paradajzčići po želji, vegeta, biber, so.
posne spagete sa tunjevinom

Posne špagete sa tunjevinom

Sastojci za posne špagete sa tunjevinom: paket posnih špageta, konzerva tunjevine, 3-4 čena belog luka, šolja kuvanog paradajza (ili od kečapa i vode napuniti šolju), origano, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -