Posni paprikaš od mešane ribe se priprema na sledeći način:
Sitno iseckati crni luk i propržiti ga na vrelom ulju pa ga naliti mlakom vodom i pustiti da krčka desetak minuta.
Luk zatim procediti kroz sito, a u dobijenu vodu staviti paradajz i suve šljive, pa sve ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
Šljive zatim izvaditi, odstraniti koščice i propasirati ih.
U plitkoj tepsiji slagati naizmenično belu i plavu ribu, prelivati je paradajz čorbom i pasiranim suvim šlivama, posoliti, pobiberiti i staviti u rernu da se peče.
Sastojci za posne kesten štanglice sa rumom:
1 kg kestena,
250 g margarina,
200 g šećera,
2 čaše ruma,
300 g šećerne table,
4 kašike ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više