Posni paprikaš od mešane ribe se priprema na sledeći način:
Sitno iseckati crni luk i propržiti ga na vrelom ulju pa ga naliti mlakom vodom i pustiti da krčka desetak minuta.
Luk zatim procediti kroz sito, a u dobijenu vodu staviti paradajz i suve šljive, pa sve ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
Šljive zatim izvaditi, odstraniti koščice i propasirati ih.
U plitkoj tepsiji slagati naizmenično belu i plavu ribu, prelivati je paradajz čorbom i pasiranim suvim šlivama, posoliti, pobiberiti i staviti u rernu da se peče.
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više