Sastojak: pasulj
40 posnih jela za 40 dana posta
Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe,
5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
2 šargarepe iseckane na kolutice,
1/2 šolje graška,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Ručak Svetog Pantelejmona
Sastojci za ručak Svetog Pantelejmona:
3 dimljene skuše,
6 crvenih babura,
250 g pasulja,
4 glavice crnog luka,
2 češnja belog luka,
2 lista lovora,
2 kašike crvene tucane paprike,
ulje,
so,
biber.
Posna salata od pasulja sa paradajzom
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom:
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
4 manja paradajza,
12 zelenih maslinki,
pola kafene kašike soda bikarbone,
so,
crni biber,
6 kašika maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kafena kašika belog bibera,
bosiljak.
Pržen pasulj na hilandarski način
Pasulj se otrebi i opere, pa se stavi u lonac. Voda treba da prekrije pasulj. Naravno pri tom se dobro pazi da pasulj ne zagori. U poseban tiganj se sipa maslinovo ulje, a u njega dosta krupno isečenog crnog luka.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
Posna seljačka salata
Sastojci za posnu seljačku salatu:
300 g pasulja,
1/2 kg kupusa,
3 glavice luka kapule,
šoljica jabukovog sirćeta,
šoljica ulja,
biber,
so.
Posna salata sa pasuljem
Sastojci za posnu salatu sa pasuljem:
4 veća krompira,
400 g pasulja iz konzerve,
veća glavica luka,
ljuta papričica,
pola veze peršuna,
kašika ulja,
limun,
so,
biber.
Čorba od kupusa
Za posnu čorbu od kupusa potrebno je: 500 gr kupusa, 4 krompira, glavica crnog luka, 300 gr pasulja, 2 glavice celera, 2 kašike paradajz pirea, bio začin, so, biber