Sastojak: peršun
Posni kremasti rižoto
Sastojci za posni kremasti rižoto:
2 šoljice pirinča,
2 veće glavice luka,
čaša belog vina,
3 kašike maslinovog ulja,
1 l supe od povrća (u...
Grašak sa lignjama
Sastojci za grašak sa lignjama:
1 kg očišćenih lignji,
300 g očišćenog mladog graška,
koren celera,
šargarepa,
čen belog luka,
2 dl belog vina,
glavica luka,
300 g paradajz pirea,
na vrh kašičice šećera,
veza peršuna,
maslinovo ulje,
biber,
so.
Posno predjelo od mladog povrća
Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:
300 g očišćenog mladog graška,
400 g mlade šargarepe,
veza peršuna,
sveža ljuta papričica,
2 inćuna iz konzerve,
pola limuna,
kašika sirćeta,
grančica-dve majorana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Posni šitake rižoto
Sastojci za posni šitake rižoto:
500 g sušenih šitake pečuraka,
500 g pirinča,
kašika ulja,
čen belog luka,
0,5 dl belog vina,
kašika svežeg iseckanog peršuna,
so,
biber po ukusu.
Nanina boranija u dunstu
Sastojci za Naninu boraniju u dunstu:
1 kg boranije,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
2 korena peršuna,
1 koren celera,
1 glavica belog luka,
sok od 1 limuna,
kašika prezli,
ulje,
peršun,
biber,
so.
Posna čorba od lisičarki
Za posnu čorbu od lisičarki potrebno je: 400 g lisičarki, glavica crnog luka, 50 g margarina, 3 čena belog luka, jedna šargarepa, kašika seckanog svežeg peršuna, beli biber, so po ukusu
Posni namaz od sardine
Sastojci za posni namaz od sardine:
125 g margarina,
1 konzerva sardina,
1 glavica crnog luka,
sok od 1/2 limuna,
peršun,
so,
biber.
Sarma sa keljom i ječmom
Potrebno je:
1 praziluk,
1 veća ili 2 manje tikvice,
1 ljuta paprika, očišćena od semenki,
1 šargarepa,
3-4 čena belog luka,
12 listova...
Krem čorba od pečuraka
Potrebno je:
300 gr šampinjona,
50 gr margarina,
3 kašike brašna,
manja glavica crnog luka,
1 litar vode,
peršunov list,
1/2 limuna,
biber,
so.
Priprema:
...
Supa od paradajza
Potrebno je:
1/2 kg svežeg paradajza ili 2-3 kašike paradajz pirea,
3 kašike ulja,
glavica crnog luka,
2 kašike brašna,
peršun,
1 celer,
so,
...