Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

punjena francuska vekna

Punjena francuska vekna

Sastojci za punjenu francusku veknu: 1 francuska vekna, 3-4 seckana kisela krastavčića, 2-3 seckane barene šargarepe, 2 konzerve tunjevine (oceđene od ulja), 1 umućen margarin, 2 kašičice senfa, malo peršuna, biber, so.
leso riba

Lešo riba

Sastojci za lešo ribu: 1 kg škarpine ili zubatca, 1,5 dl ulja, 2 manje glavice belog luka, pola veze peršuna, 1 dl belog vina, 1 dl maslinovog ulja, biber, so.
punjene lignje

Punjene lignje

Sastojci za punjene lignje: 1 kg lignji, 1 šolja barenog pirinča, 2 glavice crnog luka, peršunov list, 1/2 čaše ulja, 3 zrela paradajza, 1/3 čaše crnog vina, so.
dagnje na buzari

Dagnje na buzari

Sastojci za dagnje na buzari: 600-700 gr dagnji u školjki, 5 dl belog vina, malo maslinovog ulja, 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog, 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog, 2 lovorova lista, biber u zrnu, so ili vegeta, sveže iseckan peršun.
sarma od kiselog kupusa

Posna sarma od kiselog kupusa

Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 cena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika.
salata od skampa

Posna salata sa škampima

Sastojci za posnu salatu sa škampima: 30-tak škampa, 1/2 kg spanaća, 1 crveni luk, 90 ml maslinovog ulja, 2 slatke crvene paprike, 2 veća čena belog luka, 3 kašike sirćeta, 125 grama seckanog svežeg bosiljka ili peršuna, malo narendane limunove kore, so i biber.
salata od krompira i krastavaca

Posna salata od krompira i krastavaca

Sastojci za posnu salata od krompira i krastavaca: 1 veći krastavac, oljušten i iseckan na kockice, 3 velika ili 4 mala krompira, 1 kašika senfa (po želji može i više), ulje, sirće, so, biber, svež peršun.
corba od sociva

Posna čorba od sočiva

Sastojci za posnu čorba od sočiva: kafena veća šolja smeđeg sočiva, svež peršun, čen belog luka, malo soli ili vegete.
corba od sampinjona sa hlebom

Posna čorba od šampinjona sa hlebom

Sastojci za čorbu od šampinjona sa hlebom: 100 g svežih šampinjona, 1 šargarepa, 1 zelen, 20 g belog dela praziluka, 1 kašika brašna, 1 litar vode, ulje, peršunov list, so, biljni začin, biber, kockice aromatičnog hleba.
riblji paprikas

Riblji paprikaš

Sastojci za riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -