Sastojak: posna čokolada
Doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
150 g šećera u prahu,
250 g brašna,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 šoljice meda,
3 šoljice kisele vode.
Fil:
200 g kristal šećera,
250 g mlevenih oraha,
3 štangle rastopljene čokolade,
1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
200 g šećera u prahu,
ekstrat od maline.
Posni rolat od kajsija
Sastojci za posni rolat od kajsija:
200 g šećera,
0,5 dl vode,
300 g mlevenog keksa,
150 g seckanih sušenih kajsija,
150 g seckane čokolade,
200 g margarina,
kesica vanilin šećera,
100 g šećera u prahu.
Posne lešnik bajadere
Sastojci za posne lešnik bajadere:
400 g margarina,
10 kašika vode,
400 g šećera u prahu,
400 g mlevenih lešnika,
400 g mlevenog posnog plazma keksa
100 g čokolade za kuvanje.
Posni rolat sa kokosom
Sastojci za posni rolat sa kokosom:
2 lista oblande
Za prvi fil:
1 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
200 g kokosovog brašna.
Za drugi fil:
2 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
300 g mlevenog keksa,
kakao (2 kašike).
Za glazuru:
100 g crne čokolade,
50 g margarina.
Posni čupavci od čokolade
Sastojci za posne čupavce od čokolade:
280 g šećera,
5 kašika vode,
280 g obarenih, oljuštenih i iseckanih badema,
8 kocki šećera,
3 kašike kuvane crne kafe,
4 štangle čokolade za kuvanje,
čokoladne mrvice.
Posne bajadere
Za posne bajadere potrebno je: 650 g šećera, 250 g posnog margarina, 300 g mlevenih oraha, 300 g mlevenog posnog keksa, 4 štangle posne čokolade, 3 kašike vode, komad posnog margarina (za preliv), šoljica šećera.
Posni tiramisu
Sastojci za posni tiramisu:
Za testo:
2 dl ulja,
1,5 čaša od jogurta vode,
2,5 čaše brašna,
2 čaše šećera,
ravna kašičica sode bikarbone,
pola kašičice vanilin šećera.
Za krem:
paket margarina,
manje pakovanje biljne pavlake,
5-6 kašika šećera u prahu,
2 listića biljnog želatina,
kašičica kakao praha,
dve-tri kapi ruma.
Posna čokoladna torta
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
Za testo:
2 šolje vode,
2 šolje šećera,
1/2 šolje ulja,
3 šolje brašna,
3 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica ravna cimeta,
2 kašike ruma.
Posna doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
150 g + 100 g šećera u prahu,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
200 g + 100 g šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
šoljica kisele vode,
vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone,
ekstrat od maline.
Posna medena torta
Sastojci za posnu medenu tortu:
100 g meda,
300 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
malo margarina,
vanilin šećer,
kašičica sode bikarbone.
Za glazuru od vanile:
180 g vanilinog šećera,
3 kašike hladne vode.
Za glazuru od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje,
1 dl vode,
komad margarina.